Ελλάδα

Μετ’ εμποδίων η τροφοδοσία των καταστημάτων και των φαρμακείων

26.01.2022 | 20:32 Eνσωμάτωση

Προβλήματα αρχίζουν και παρουσιάζονται και στην τροφοδοσία των καταστημάτων λόγω της κακοκαιρίας. Τα φορτηγά δεν μπορούν να μπουν στους δρόμους που δεν έχουν καθαριστεί και είναι γεμάτοι πάγο για να προσεγγίσουν καταστήματα και εάν συνεχιστεί αυτό ακόμη και η αγορά ειδών πρώτης ανάγκης θα καταστεί δύσκολη. Σε πολλές περιπτώσεις οι πολίτες έστεισαν αλυσίδες αλληλλεγγυης με τους νεότερους να σπευδουν ανπρομηθευτούν αγαθα για ανθρώπυς μεγαλύτερης ηλικίας.

Οι γεμάτοι πάγο δρόμοι έκαναν απαγορευτική την πρόσβαση των φορτηγών τροφοδοσίας, ακόμη και σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης.

Όπως στη Κυψέλη, που οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε απέραντα παγοδρόμια.

Πολλά νοικοκυριά δεν είχαν προλάβει να προμηθευτούν τα απαραίτητα αγαθά, με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να τρέχουν μέσα στα χιόνια να γεμίσουν τα ψυγεία τους. Οι νεότεροι έχουν αναλάβει την τροφοδοσία ολόκληρων πολυκατοικιών.

Το πρόβλημα τροφοδοσίας των καταστημάτων είναι ακόμη μεγαλύτερο στα Βόρεια προάστια, που η πρόσβαση γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

«Οι γαλατάδες , οι ψωμάδες οι αυγουλάδες που ήταν στα χιόνια μέσα δεν μπορέσανε να μας τροφοδοτήσουν γιατί τα αμάξια τους ήταν κλεισμένα. Ό,τι μπορέσανε μας τροφοδοτήσανε τη Δευτέρα πριν από τα χιόνια μέχρι το μεσημέρι», είπε ο Στέφανος Μπαλάσκας, πρόεδρος Συνεταιρισμού Αγορών.Προβλήματα όμως υπάρχουν και με την παράδοση των φαρμάκων. Σήμερα οι φαρμακαποθήκες άνοιξαν και θα τροφοδοτήσουν τα φαρμακεία με τουλάχιστον ένα δρομολόγιο που είναι το μισό της κανονικότητας.

«Το πρόβλημα εντοπίζεται αυτή τη στιγμή κυρίως στην τροφοδοσία φαρμακαποθηκών από τις προμηθεύτριες εταιρίες η οποία είναι μηδενική από τη Δευτέρα και μετά Δευτέρα, Τρίτη Τετάρτη έχουμε μηδενικές παραλαβές. Κάποια στιγμή θα εξαντληθούν τα αποθέματα», δήλωσε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, γενικός γραμματέας Πανελληνίου Συλλόγου Φαρμακαποθηκάριων.

Σήμερα λειτούργησε και η κεντρική λαχαναγορά του Ρέντη. Ελλείψεις εντοπίζονται κυρίως σε χορταρικά .

Λόγω του πάγου που παραμένει στα πεζοδρόμια οι λαϊκές αγορές δεν θα λειτουργήσουν και αύριο στα βόρεια και τα νότια προάστια. Οι λαϊκές αγορές θα είναι ανοιχτές στα δυτικά προάστια και στον Πειραιά.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 26/01/2022