Ελλάδα

Έκρηξη στη Συγγρού: Βομβαρδισμένο τοπίο & μεγάλες καταστροφές

26.01.2022 | 18:01 Eνσωμάτωση

Μεγάλη έκρηξη έγινε σε κτίριο στην οδό Συγγρού 3 το πρωί της Τετάρτης, πολύ κοντά στους Στύλους του Ολυμπίου Διός. Από την έκρηξη προκλήθηκε φωτιά η οποία αντιμετωπίστηκε από την Πυροσβεστική, ενώ υπάρχει ένας εγκαυματίας, 78 ετών, που έχει μεταφερθεί στο Λαϊκό Νοσοκομείο όπου εισήχθη σε χειρουργικό τμήμα.

Οι φλόγες ξεπηδούν από τα παράθυρα. Ό,τι διαμέρισμα, μαγαζί, επιχείρηση υπάρχει σε απόσταση τουλάχιστον 200 μέτρων από το σημείο της έκρηξης έχει υποστεί ανυπολόγιστες ζημιές.

Οι εικόνες «περιγράφουν» ένα βομβαρδισμένο τοπίο. Οι πυροσβέστες εντοπίζουν έναν 78χρονο που έχει υποστεί εγκαύματα και με τη βοήθεια ασθενοφόρου, μεταφέρεται αμέσως στο νοσοκομείο.

Οι πρώτες εκτιμήσεις των πυροσβεστών κάνουν λόγω για έκρηξη από διαρροή αερίου. Δίνουν μάχη να περιορίσουν τις φλόγες ενώ υπάρχει ο κίνδυνος να ξαναγίνει έκρηξη.

Ανυπολόγιστες ζημιές

Ένα ταξί που περνούσε από τη Συγγρού την ώρα της έκρηξης, μοιάζει λες και έχει «γαζωθεί» από πολυβόλο. Εκτός από τον οδηγό, υπήρχε και επιβάτης που κατευθυνόταν στο αεροδρόμιο.

Από το ωστικό κύμα τα τζάμια του αυτοκινήτου από την πλευρά του οδηγού έχουν παραμορφωθεί. Σπασμένο παρμπρίζ, τρύπες παντού, ένα αυτοκίνητο διαλυμένο.

Ίδια καταστροφή και στο εσωτερικό. Ανοιγμένοι οι πλαϊνοί αερόσακοι, γυαλιά στο κάθισμα.

«Άκουσα έναν εκκωφαντικό θόρυβο και μετά μια λάμψη», λένε αυτόπτες μάρτυρες.

Με το πρώτο φως της ημέρας αποκαλύφθηκε το μέγεθος της καταστροφής. Η έκρηξη ήταν τόσο δυνατή που δεν έμεινε τίποτα όρθιο.

Ζημιές και στο κτίριο της περιφέρειας Αττικής. Σπασμένες τζαμαρίες όπως και σε όλα τα κτίρια δίπλα, απέναντι και παντού τριγύρω.

Η μαρτυρία του τραυματία

Ο 78χρονος τραυματίας και διαχειριστής της πολυκατοικίας, φέρεται να είπε στους πυροσβέστες ότι από χθες υπήρχε η έντονη μυρωδιά αερίου που τον προβλημάτισε, χωρίς όμως να δώσει ιδιαίτερη σημασία.

Όταν ξύπνησε το πρωί έγινε η έκρηξη. Είναι όμως ακόμα σε κατάσταση σοκ και δεν μπορεί να θυμηθεί εάν αυτό συνέβη την ώρα που πάτησε τον διακόπτη για να ανάψει το φως και προκλήθηκε σπινθήρας ή την στιγμή που πήγε να ανάψει τσιγάρο ή να φτιάξει καφέ.

Πληροφορίες, αναφέρουν ότι στον ημιώροφο του κτιρίου βρίσκονταν σε εξέλιξη εργασίες ανακαίνισης.

«Ακούστηκε ένα μπαμ, έσπασαν τα πάντα, πήρε φωτιά ο πρώτος».

Ο 78χρονος, αρχικά μεταφέρθηκε στο Λαϊκό νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες και πλέον νοσηλεύεται στη Μονάδα Εγκαυμάτων του νοσοκομείου Γεννηματάς, δίχως η ζωή του να διατρέχει κίνδυνο.

Μυστήριο σκεπάζει την υπόθεση και τα αίτια που προκάλεσαν την έκρηξη. Ο Χρήστος Σαφλέκος, ιδιοκτήτης εταιρίας εγκαταστάσεων υγραερίου και φυσικού αερίου, δήλωσε πως είναι πιθανό η έκρηξη να οφείλεται σε διαρροή φυσικού αερίου, αν και σύμφωνα με τον ίδιο εικάζει πως πρόκειται για υγραέριο.

«Πιθανό να υπάρχει φιάλη υγραερίου. Η φιάλη υγραερίου έχει μεγαλύτερη πίεση, ενώ του φυσικού αερίου για λόγους ασφαλείας είναι πολύ μικρή, απειροελάχιστη. Για να γίνει μία έκρηξη θα πρέπει να εγκλωβιστεί ο όγκος του φυσικού αερίου μέσα στο διαμέρισμα», είπε.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 26/01/2022