Ελλάδα

Αττική Οδός: Πρώτη παραίτηση μετά το φιάσκο της «Ελπίδας» – Συνεχίζονται οι εικόνες ντροπής

26.01.2022 | 06:05 Eνσωμάτωση

Την παραίτησή του υπέβαλε ο Διευθύνων Σύμβουλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αττικής Οδού, Βασίλειος Χαλκιάς.

Η πρώτη παραίτηση μετά το φιάσκο με τον εγκλωβισμό εκατοντάδων οδηγών ακόμα και για 24 ώρες στην Αττική Οδό είναι γεγονός.

Όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Τρίτης, ο Διευθύνων Σύμβουλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αττικής Οδού, Βασίλειος Χαλκιάς, υπέβαλε την παραίτησή του.

Η ανακοίνωση της Αττικής Οδού:

Στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε., που συνεδρίασε εκτάκτως, σήμερα, Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022, ο κ. Βασίλειος Χαλκιάς, Διευθύνων Σύμβουλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, από την ίδρυσή της το 1999, υπέβαλλε την παραίτησή του.

Όπως δήλωσε ο κ. Χαλκιάς στην επιστολή του:

«Προ ολίγου διασφαλίστηκε η ασφαλής απομάκρυνση και των τελευταίων ανθρώπων που εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό. Ως όμως προϊστάμενος ενός ολόκληρου μηχανισμού αισθάνομαι την ανάγκη να διευκολύνω την εταιρεία και να υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου ευχόμενος τα καλύτερα στον αντικαταστάτη μου. Ήταν τιμή μου που υπηρέτησα τις ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε. σε αυτό το εμβληματικό έργο της Αττικής Οδού».

Το Διοικητικό Συμβούλιο αφού ευχαρίστησε τον κ. Β. Χαλκιά για την 20ετή του προσφορά στην εταιρεία έκανε δεκτή την παραίτησή του και αποφάσισε την ανάληψη και άσκηση των καθηκόντων του κ. Β. Χαλκιά, από τον κ. Αριστοφάνη Παπαδημητρίου, Διευθυντή Κυκλοφορίας της εταιρείας, μέχρι την επιλογή νέου Διευθύνοντος Συμβούλου.

Συνεχίζονται οι εικόνες ντροπής

Η Αττική Οδός καλεί τους οδηγούς να παραλάβουν τα αυτοκίνητά τους προκειμένου να μπορέσει να καθαριστεί ο δρόμος, κάτι που ωστόσο μοιάζει αδύνατο, δεδομένου ότι πολλά από αυτά είναι θαμμένα στο χιόνι μέχρι και σήμερα.

Παράλληλα, δύσκολη είναι και η πρόσβαση στα σημεία όπου έχουν εγκαταλειφθεί τα αυτοκίνητα, καθώς είσοδοι και έξοδοι της Αττικής Οδού παραμένουν μέχρι και σήμερα κλειστές.

Άγνωστο παραμένει και το πότε θα επανέλθει ο αυτοκινητόδρομος στην κανονική του κατάσταση.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 26/01/2022