Ελλάδα

Κακοκαιρία Ελπίδα: Συνεχίζεται η ταλαιπωρία για εκατοντάδες οδηγούς – Οργή & απελπισία

25.01.2022 | 09:59 Eνσωμάτωση

Στην Αττική Οδό στο δαχτυλίδι που οδηγεί προς αεροδρόμιο, η κατάσταση εξακολουθεί να είναι απελπιστική, με τους πολίτες να δηλώνουν ότι δεν έχουν καμία ενημέρωση για το πώς και πότε θα τελειώσει το μαρτύριό τους.

«Είμαι εγκλωβισμένος από εχτές στη μία το μεσημέρι. Ένας άνθρωπος δεν έχει έρθει να μου πει κάτι. Το νερό μου το έφεραν πολίτες. Πείτε μας κάτι, θέλουμε να πάμε σπίτια μας! Βοηθήστε μας! Έλεος! Γιατί δεν καθαρίζουν την Αττική Οδό, γιατί δε ρίχνουν αλάτι;», είπε οδηγός φορτηγού στο MEGA.

«Είμαστε εδώ από εχθές το μεσημέρι. Δε μας έχουν φέρει τίποτα. Ούτε ένα νερό. Θέλω να πάω Μαρκόπουλο και περιμένω», ανέφερε άλλος οδηγός φορτηγού.

Εκατοντάδες είναι και τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα στο σημείο, που οι οδηγοί τους κατάφεραν να φύγουν.

Ουρές χιλιομέτρων στα Μάλγαρα επειδή είναι κλειστή η Εθνική Οδός

Απίστευτη είναι η ταλαιπωρία και για τους οδηγούς φορτηγών που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη, στα διόδια των Μαλγάρων, καθώς η κακοκαιρία που «χτύπησε» την Αττική δημιούργησε προβλήματα στην κυκλοφορία.

Συγκεκριμένα, περισσότερα από 100 φορτηγά και νταλίκες βρίσκονται ακινητοποιημένα στο σημείο, καθώς ισχύει απαγόρευση για τα οχήματα άνω των 3,5 τόνων που πηγαίνουν στην Αθήνα.

Οι περισσότεροι οδηγοί προέρχονται από χώρες των Βαλκανίων, δε γνώριζαν την κατάσταση, με αποτέλεσμα να έχουν περάσει όλο το βράδυ στο σημείο.

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία

Σε άλλο σημείο της Αττικής Οδού, στο ύψος της Ραφήνας, οδηγοί παραμένουν εγκλωβισμένοι.

«Είμαι στην είσοδο της Ραφήνας για Αττική Οδό από εχτές στις 11 το πρωί. Πριν λίγο ήρθε ο στρατός και μας έδωσε νερά. Μπροστά μας έχει χιόνι 30-40 πόντους. Ήρθε ένας φαντάρος και μου είπε ότι θα φύγουμε σήμερα και αν. Έχει περίπου 20 φορτηγά γύρω μου», είπε ο κ. Χρήστος.

«Δεν μπορώ να αφήσω το αυτοκίνητο, γιατί είναι της εταιρίας. Δεν υπάρχει και τρόπος να φύγεις από εδώ. Δεν έχουμε κάποια ενημέρωση, από ό,τι ξέρω και η Ραφήνα, η λεωφόρος Μαραθώνος, είναι κλειστή», πρόσθεσε ο ίδιος.

Δύσκολη η κατάσταση στην Πεντέλη

Την ίδια ώρα, στην Πεντέλη, η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη, με τους δρόμους να είναι κλειστοί, ενώ έχουν σπάσει και αγωγοί.

Οι εικόνες από τη λεωφόρο Πεντέλης, στην Αναπαύσεως, στη διασταύρωση προς Παίδων Πεντέλης, είναι ενδεικτικές.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 25/01/2022