Ελλάδα

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: «Θρίλερ» με τις τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης

23.01.2022 | 10:55 Eνσωμάτωση

Ο ποινικολόγος Νίκος Διαλυνάς, μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι» για το «θρίλερ» γύρω από τις τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης που καταγγέλει βιασμό στη Θεσσαλονίκη.

Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων έχουν βγει, ενώ δείγμα έχει σταλεί σε εργαστήριο στη Βέρνη της Ελβετίας. Τα συνολικά αποτελέσματα θα είναι έτοιμα την επόμενη βδομάδα και θα παραδοθούν στην Ανακρίτρια.

«Ένα ερώτημα που απασχολεί είναι γιατί υπάρχει αυτή η καθυστέρηση και δεύτερον γιατί ένα μέρος του δείγματος έφυγε στην Ελβετία. Εάν κάποιος θα μπορούσε να πει ότι υπάρχουν στην Ελβετία πιο εξειδικευμένα μηχανήματα απαντώ πως ο διευθυντής του τοξικολογικού εργαστηρίου, το 2020, σε συνέντευξη που έδωσε είχε πει ότι προμηθεύτηκε με κονδύλια της περιφέρειας ένα μηχάνημα εξαιρετικά ευαίσθητο από το οποίο απότην εξέταση της τρίχας μπορεί να εντοπίσει το χάπι του βιασμού», ανέφερε αρχικά ο κ. Διαλυνάς.

«Για να σταλεί αυτό το δείγμα στην Ελβετία, λόγω του ότι υπάρχει εισαγγελική παραγγελία, θα έπρεπε να συμφωνήσει και να εκδοθεί διάταξη από την Ανακρίτρια και με σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα, γιατί με αυτόν τον τρόπο απαξιώνουμε τα τοξικολογικά εργαστήρια του υπουργείου Δικαιοσύνης και της Διέυθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομίας», συμπλήρωσε.

Αιματολογικές εξετάσεις

Για τις αιματολογικές εξετάσεις που δεν πραγματοποιήθηκαν στην 24χρονη, ο κ. Διαλυνάς δήλωσε: «Αποδεικνύεται ότι οι διωκτικές αρχές δεν έχουν ενημερωθεί για τον νέο τρόπο βιασμού, ο οποίος σαρώνει στα μέρη που «ψαρεύονται» οι κοπέλες, και δεν γίνεται με χρήση βίας αλλά με χρήση ναρκωτικών ουσιών. Συνεπώς θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι το αίμα μετά από 18 ώρες κάθε ουσία την οποία έχει, την αποβάλλει. Θα έπρεπε να «μάχονται» με το χρόνο, και έτσι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο χάθηκε».

Έπρεπε να δοθεί εντολή από τον Εισαγγελέα στην ιατροδικαστική αρχή αμέσως μετά την καταγγελία να γίνει λήψη αίματος ακόμα και σε δημόσιο νοσοκομείο. Έπρεπε να εξασφαλίσουμε τις ουσίες που υπήρχαν μέσα στο αίμα.

Καταγγελίες για κύκλωμα στην Κύπρο

Ενημερώθηκα ότι εμπλέκονται Κύπριοι επιχειρηματίες και έρχονται κοπέλες από την Κύπρο και στην Ελλάδα γενικά αλλά και στην Θεσσαλονίκη.

Videos & Απoσπάσματα από Χαμογέλα και Πάλι! - 23/01/2022