Κόσμος

Στην κόψη του ξυραφιού Ρωσία και Δύση για την Ουκρανία

23.01.2022 | 20:38 Eνσωμάτωση

Κορυφώνεται η αγωνία για το ποιός θα κάνει την πρώτη κίνηση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Στην κόψη του ξυραφιού η κατάσταση στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα. Η αμερικανική πρεσβεία στο Κίεβο γνωστοποίησε ότι συντονίζει την προμήθεια όπλων και πυρομαχικών «για τους υπερασπιστές της πρώτης γραμμής της Ουκρανίας».

Τη στιγμή που αγωνία για το αν θα γίνει πόλεμος ή όχι φθάνει στο κατακόρυφο η Βρετανία βάζει και άλλο λάδι στη φωτιά.

Αποκαλύπτει ότι ότι η Μόσχα επιδιώκει να εγκαταστήσει φιλορωσική ηγεσία στην Ουκρανία δίνοτας το όνομα του πρώην φιλορώσου βουλευτή Γεβγκένι Μουράγεφ. Η Μόσχα το διέψευσε αμέσως.

Δεν μπορεί να διαψεύσει ωστόσο τις εικόνες με τις πολεμικές προετοιμασίες στα σύνορα τα οποία έχει βαφτίσει ασκήσεις.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι σχεδιάζεται η απομάκρυνση όλων των οικογενειών των εργαζομένων της Γερμανικής πρεσβείας στην Ουκρανία.

Ο σχεδιασμός αυτός πραγματοποιείται υπό τη σκιά της απομάκρυνσης του αρχηγού του γερμανικού Πολεμικού Ναυτικού Κάι-Άχιμ Σένμπαχ. Ο συγκεκριμένος αποπέμφθηκε μετά τις δηλώσεις του, ότι πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν «αξίζει τον σεβασμό».

Το μεγάλο ερώτημα είναι ποιος θα κάνει την πρώτη κίνηση.

Το μεγάλο διακύβευμα είναι ποιος θα τραβήξει περισσότερο το σκοινί οδηγώντας Δύση και Ρωσία σε μία επικίνδυνη σύγκρουση που θα προκαλέσουν αλυσιδωτές αντιδράσεις στον ενεργειακό τομέα και ντόμινο συνεπειών σε ΗΠΑ, Ρωσία και Ευρώπη.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 23/01/2022