Ελλάδα

Επίσκεψη του πρωθυπουργού σε άστεγους στο λιμάνι του Πειραιά

23.01.2022 | 20:34 Eνσωμάτωση

Με τις καιρικές συνθήκες να δυσκολεύουν ώρα με την ώρα ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε το βράδυ του Σαββάτου σημεία στο λιμάνι του Πειραιά όπου σιτίζονται και βρίσκουν καταφύγιο άστεγοι συμπολίτες μας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε χθες το βράδυ κοντά στους αστέγους στο λιμάνι του Πειραιά.

Η συζήτηση που αναπτύχθηκε αφορούσε τις ανάγκες και τα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν ενώ στη συνέχεια ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τα μέλη του Ερυθρού Σταυρού και άλλων οργανώσεων που διένειμαν στο σημείο ζεστά γεύματα, κουβέρτες καθώς και τους γιατρούς από τους «Γιατρούς του Κόσμου» που βρίσκονται δίπλα στους αστέγους.

Σημειώνεται  πως στην Εθνική Στρατηγική για τους αστέγους τίθεται ως στόχος η εξάλειψη της αστεγίας ως το 2025-2026 ενώ ξεκινά η καταγραφή τους σε όλη την επικράτεια στο μητρώο αστέγων. Ο πληθυσμός που φιλοξενείται σε δομές αστέγων είναι 630 άτομα, ενώ 76 είναι σε διαδικασία εισαγωγής. Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης επισκέφθηκε το πολυδύναμο κέντρο αστέγων του Δήμου στο οποίο έχουν καταφύγει επιπλέον 52 άστεγοι λόγω της κακοκαιρίας.

Την ίδια ώρα, στελέχη της αντιπολίτευσης επισημαίνουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη τα υπόλοιπα ζητήματα της ελληνικής κοινωνίας που αφορούν το εισόδημα, και την ακρίβεια.

«Απαιτείται άμεσα αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, τώρα όχι την άνοιξη. Τώρα οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος,φιλοξενούμενος σε ραδιοφωνική εκπομπή. Συμπλήρωσε πως πρέπει  άμεσα  να μειωθούν οι Ειδικοί Φόροι Κατανάλωσης σε πετρέλαιο, φυσικό αέριο και καύσιμα.

Την ανάγκη να αντιμετωπιστεί η ενεργειακή κρίση με δημόσια παρέμβαση τόνισε ο Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης,μιλώντας στο Βημα της Κυριακής.
Όπως είπε έτσι θα εξασφαλιστούν αξιοπρεπείς όροι διαβίωσης για όλους τους πολίτες και θα αποφευχθούν φαινόμενα ενεργειακής φτώχειας.

Παράλληλα, ο  γενικός γραμματέας ΚΕ ΚΚΕ,Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε την ανάγκη κατάργησης των ειδικών φόρων κατανάλωσης  και του ΦΠΑ στα καύσιμα, κατηγορώντας την κυβέρνηση για αδιαφορία.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 23/01/2022