Κόσμος

Κορωνοϊός – Διαδηλώσεις αντιεμβολιαστών σε ολόκληρη την Ευρώπη

23.01.2022 | 06:28 Eνσωμάτωση

Κατά του εμβολιαστικού πάσου, που τίθεται σε εφαρμογή αύριο Δευτέρα και θα επιτρέπει την είσοδο σε κλειστούς χώρους μόνο στους εμβολιασμένους, διαδήλωσαν κάποιες εκατοντάδες άνθρωποι στο Παρίσι.

Χθες, το πάσο έλαβε την έγκριση του Συνταγματικού δικαστηρίου και από αύριο θα ισχύει για όλους άνω των 16 ετών.

Ταυτόχρονα, το δικαστήριο αποφάσισε να παραμείνει σε ισχύ το μέχρι τώρα πράσινο πάσο αναφορικά με τη συμμετοχή σε προεκλογικές εκδηλώσεις καθώς η Γαλλία βρίσκεται τρεις μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές και οι δικαστές θέλησαν να εξασφαλίσουν την ελευθερία όλων των πολιτών να μοιραστούν τις απόψεις τους.

Βρετανία

Διαδήλωση κατά της απόφασης της βρετανικής κυβέρνησης ο εμβολιασμός να είναι υποχρεωτικός για όλους τους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους σε οίκους ευγηρίας από τον Απρίλιο έγινε στο Λονδίνο και άλλες πόλεις της Βρετανίας.

Σε διαφορετική περίπτωση οι εργαζόμενοι δε θα μπορούν να εργαστούν. Την ίδια υποχρέωση αναμένεται να εισάγουν και άλλες χώρες όπως η Γαλλία, η Ιταλία, ενώ σύντομα θα ισχύσει και σε Ηνωμένες Πολιτείες και Γερμανία.

Ισπανία

Κατά της υποχρέωσης να επιδεικνύουν το πιστοποιητικό εμβολισμού προκειμένου να μπουν σε εστιατόρια, μπαρ, γυμναστήρια και οίκους ευγηρίας διαδήλωσαν κάτοικοι της Βαρκελώνης στην Ισπανία.

Από την Παρασκευή στην πόλη δεν ισχύει πλέον η απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας όμως παραμένουν σε ισχύ για τουλάχιστον μια ακόμη εβδομάδα μέτρα όπως απαγόρευση συγκέντρωσης άνω των 10 ατόμων.

Το ποσοστό εμβολιασμού στην Ισπανία ξεπερνά το 80%, κάτι που επέτρεψε στις αρχές να αναχαιτίσουν το κύμα της έξαρσης χωρίς να εισάγουν πιο σκληρά μέτρα.

Ινδία

Συνοδευόμενοι από στρατιώτες, Ινδοί υγειονομικοί ανέβηκαν στα καλυμμένα με χιόνια βουνά του κρατιδίου Τζάμου – Κασμίρ εμβολιάζοντας κατοίκους ακόμα και έξω, κάτω από το χιόνι.

Τις τελευταίες εβδομάδες στη χώρα καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων και πολλοί από τους κατοίκους δηλώνουν ευγνώμονες που μπορούν να εμβολιαστούν έστω και με αυτές τις συνθήκες.

Ρωσία

Για πέμπτη μέρα συνεχίζονται οι προσπάθειες εντοπισμού της σορού μιας 50χρονης δικηγόρου που βούτηξε στα παγωμένα νερά ποταμού την ημέρα των Θεοφανίων κοντά στην Αγία Πετρούπολη.

Σε βίντεο φαίνεται πως αμέσως μόλις πέφτει στο νερό, ένα ρεύμα την παρασύρει κάτω από τον πάγο.

Ο σύζυγός της που αμέσως κατάλαβε πως κάτι δεν πήγε καλά, βούτηξε για να τη ζώσει όμως κινδύνεψε και εκείνος.

Το τραγικό τέλος της γυναίκας παρακολούθησαν τα παιδιά της που ήταν εκεί και άρχισαν να φωνάζουν και να κλαίνε όταν είδαν τη μητέρα τους να χάνεται κάτω από τον πάγο.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 23/01/2022