Υγεία

Κορωνοϊός – Ανήσυχοι οι ειδικοί για τη μετάλλαξη όμικρον & τις υπομεταλλάξεις

22.01.2022 | 20:26 Eνσωμάτωση

Στο μέτωπο της πανδημίας, «ο ιός δεν πρόκειται να φύγει ποτέ» τόνισε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, συμπληρώνοντας ότι δεν είναι γνωστό πόσο θα διαρκέσει η κυριαρχία της «Όμικρον».

Συναγερμός σήμανε στην Πάτρα για τη διακομιδή ενός βρέφους μόλις 10 ημερών που διαγνώστηκε με κορωνοϊό από το Καραμανδάνειο νοσοκομείο Παίδων στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου.

Την ίδια ώρα, κρίσιμες ώρες περνά και μια 32χρονη έγκυος στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας η οποία προσβλήθηκε από κορωνοϊό και υποβλήθηκε εσπευσμένα σε καισαρική τομή προκειμένου να διασωληνωθεί καθώς ήταν ανεμβολίαστη.

Το βρέφος είναι καλά στην υγεία του και μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει βγει θετικό στον κορωνοϊό.

Πολλαπλά κύματα «Ο»

Δεν τελειώσαμε ακόμη με την πανδημία διαμηνύουν οι ειδικοί. Η «Όμικρον» έχει επικρατήσει έναντι της «Δέλτα» αλλά όπως αποδεικνύεται δεν και αθώα καθώς όλοι μπορούν να επαναμολυνθούν ακόμη και αν είναι εμβολιασμένοι χωρίς ωστόσο να νοσήσουν βαριά.

Οι διακυμάνσεις στα κρούσματα και στον δείκτη θετικότητας κρατούν σε αυξημένη επιφυλακή τους ειδικούς, με το μέλος της επιτροπής ειδικών Γκίκα Μαγιορκίνη να διαβεβαιώνει ότι η «Όμικρον» έχει σχεδόν εκτοπίσει τη μετάλλαξη «Δέλτα».

Η μάχη για την 3η δόση

Όπλο ο εμβολιασμός επιμένουν οι ειδικοί και παρά τον κίνδυνο επαναμόλυνσης η 3η δόση του εμβολίου μπορεί να έχει και μακροχρόνια αντοχή έναντι και της Όμικρον 2.

Τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες, το 92,4% θανάτων αφορά κατά συντριπτική πλειοψηφία σε ανεμβολίαστους ασθενείς από τις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και ανάμεσά τους είναι και εκείνοι που δεν πρόλαβαν να κάνουν την 3η ενισχυτική δόση του εμβολίου.

Η μάχη για τον εμβολιασμό θα συνεχιστεί δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη διαβεβαιώνοντας ότι όσο είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους άνω των 60, θα επιβάλλεται και το πρόστιμο των 100€.

«Σε όλες τις χώρες σήμερα συζητάνε από υποχρεωτικότητα από τα 18 μέχρι πρόστιμα των 5 3 χιλιάδων ευρών».

Η αξιωματική αντιπολίτευση εξαπολύει σφοδρά πυρά στην κυβέρνηση εξαιτίας του υψηλού αριθμού θανάτων, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να μιλά για συνθηκολόγηση της κυβέρνησης με τον θάνατο.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 22/01/2022