Ελλάδα

Φως στο Τούνελ: Η περίεργη εξαφάνιση δύτη από τα Χανιά της Κρήτης

22.01.2022 | 20:30 Eνσωμάτωση

Με την περίεργη εξαφάνιση ενός έμπειρου δύτη από τα Χανιά της Κρήτης του οποίου η τύχη αγνοείται από τον περασμένο Ιούλιο όταν βούτηξε σε απαγορευμένη ζώνη ανοιχτά της Σαλαμίνας, ασχολήθηκε το «Τούνελ».

Αγνοούμενος από τις 18 Ιουλίου στη θαλάσσια περιοχή της Σαλαμίνας, είναι ο δύτης Μιχάλης Κοκολάκης 46 χρόνων από τα Χανιά. Βούτηξε, όπως είπαν οι υπεύθυνοι λιμενικοί, σε απαγορευμένη ζώνη και ψάχνουν να βρουν τι πραγματικά συνέβη.

Ο αγνοούμενος μαζί με δύο φίλους του βρέθηκαν στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στο Άκρο Κυνοσούρας και την Ψυττάλεια για να δοκιμάσουν ένα υποβρύχιο σκουτεράκι, που είχε αγοράσει λίγες ημέρες νωρίτερα.

Την εικόνα αυτή τουλάχιστον έδωσαν οι δύο φίλοι που τον συνόδευσαν με το σκάφος τους, κάτι που δεν πείθει την οικογένεια του δύτη.

Εξαιρετικά περίεργο είναι όμως και το γεγονός ότι η οικογένεια δέχτηκε απειλές όταν κάποιοι έμαθαν πως θα αναζητούσαν τον άνθρωπό τους μέσα από την εκπομπή.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία τους, ο δύτης βούτηξε εκείνο το μεσημέρι λέγοντάς τους ότι θα αναδυθεί σε 45 λεπτά, κάτι το οποίο δεν έγινε. Οι ίδιοι καθυστέρησαν πολύ να ενημερώσουν το Λιμενικό, γιατί έψαχναν όπως είπαν από μόνοι τους.

Η μαρτυρία τους, προκάλεσε αντιδράσεις στους ειδικούς του Λιμενικού Σώματος, που βρίσκονταν στο πλατό του «Τούνελ». Θεώρησαν ότι δεν έλεγαν τα πραγματικά γεγονότα, κάτι που πιστεύει και ο δύτης που έπεσε στην περιοχή για να τον εντοπίσει κατ’ εντολή του Λιμενικού.

Όλα οδηγούν στο συμπέρασμα πως η εξαφάνιση αυτή, δύσκολα μπορεί να αποδοθεί απλά σε ένα ατύχημα. Ανάμεσα στα περίεργα γεγονότα που εμπλέκονται οι πρωταγωνιστές είναι και κάποια ταξίδια στη Λιβύη για την παράδοση σκαφών.

Το «Τούνελ» πιστό στο ραντεβού με τους τηλεθεατές θα επανέλθει την επόμενη Παρασκευή, με νεότερα για αυτή την υπόθεση αλλά και μια νέα υπόθεση μυστηρίου.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 22/01/2022