Ελλάδα

Κορωνοϊός: Συνολικά 88 παιδιά νοσηλεύονται σε όλη τη χώρα

21.01.2022 | 17:22 Eνσωμάτωση

Θλίψη έχει προκαλέσει ο θάνατος ενός βρέφος μόλις 52 ημερών από κορωνοϊό στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.

Το κοριτσάκι νοσηλευόταν από τις 12 Δεκεμβρίου με βαριά συμπτώματα αλλά το βράδυ της Τετάρτης άφησε την τελευταία του πνοή.

«Από ότι κατάλαβα υπήρχε ανεμβολίαστο περιβάλλον. Είναι μεγάλο πρόβλημα αυτό για εμάς και μας λυπεί πάρα πολύ» σημείωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Την ίδια ώρα ένα άλλο βρέφος 38 ημερών από τον Πύργο δίνει τη δική του μάχη στο νοσοκομείο του Ρίου. Η κατάσταση υγείας του αγοριού πάντως δεν πνέει ανησυχία.

«Τα μωρά που νοσηλεύουμε στη μονάδα είναι σχετικά καλά» τόνισε ο διευθυντής Παιδιατρικής Νοσο. Ρίου, Γαβριήλ Δημητρίου.

Συνολικά 88 παιδιά νοσηλεύονται σε όλη τη χώρα με τον διευθυντή της παιδιατρικής στην Πάτρα να βλέπει διπλασιασμό των νοσηλειών αλλά ηπιότερη νόσο.

«Από τις αρχές Δεκεμβρίου έχουν διπλασιαστεί οι εισαγωγές θετικών παιδιών στην παιδιατρική. Έχουμε νοσηλεύσει 208 παιδιά εκ των οποίων τα 48 είναι από 1η Δεκεμβρίου και μετά» πρόσθεσε ο κ. Δημητρίου.

Καθησυχαστική εμφανίστηκε η Βάνα Παπαευαγγέλου, τονίζοντας πως η διάρκεια της νοσηλείας των παιδιών έχει μειωθεί αισθητά. «Δεν έχουμε μεγάλη αύξηση. Έχουμε πιο πολλές εισαγωγές τα παιδιά όμως πάνε γρήγορα σπίτι τους και έχουμε σημαντικά λιγότερες περιπτώσεις παιδιών που χρειάζονται οξυγόνο» ανέφερε η καθηγήτρια Παιδιατρικής.

Ένα στα τρία κρούσματα είναι παιδί

Συνολικά 46.000 παιδιά βρέθηκαν θετικά τις δύο πρώτες εβδομάδες επαναλειτουργίας των σχολείων, με 1 στα 3 νέα κρούσματα ν’ αφορά παιδί.

Όσο και να πέφτει η θερμοκρασία, τα παράθυρα παραμένουν ανοιχτά με τα χοντρά μπουφάν, τους σκούφους και τα γάντια να έχουν επιστρατευτεί για τις κρύες σχολικές αίθουσες.

Ανήσυχη είναι η Παναγιώτα Μητσοπούλου καθώς πρέπει να προστατεύσει την 12χρονη κόρη της εκτός από τον κορωνοϊό τώρα και από το κρύο. «Κρυώνει προσπαθούμε να τα ντύνουμε κι εμείς καλύτερα. Γάντια, σκούφους και τα λοιπά» πρόσθεσε η μητέρα της 12χρονης.

Οι παιδίατροι εφιστούν την προσοχή στους γονείς καθώς με την πτώση της θερμοκρασίας φοβούνται για μια επερχόμενη έξαρση της νοσηρότητας.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 21/01/2022