Κόσμος

ΗΠΑ – «Όχι» του Ανώτατου Δικαστηρίου στον υποχρεωτικό εμβολιασμό 80 εκατ. εργαζομένων

15.01.2022 | 05:59 Eνσωμάτωση

Το Ανώτατο Δικαστήριο ακύρωσε την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, για υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων σε επιχειρήσεις που απασχολούν περισσότερα από 100 άτομα.

Ωστόσο, το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε έγκυρο τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για των κορωνοϊό όσων εργάζονται σε δομές υγείας που χρηματοδοτούνται από ομοσπονδιακά κεφάλαια.

Υπενθυμίζεται ότι η ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία (OSHA) είχε εκδώσει απόφαση που αφορούσε τις επιχειρήσεις οι οποίες απασχολούν τουλάχιστον 100 εργαζομένους, απαιτώντας είτε να εμβολιαστούν είτε να υποβάλλονται σε εβδομαδιαία βάση σε τεστ για την Covid-19.

Η απόφαση αφορούσε σε περισσότερους από 80 εκατομμύρια υπαλλήλους και θα έπρεπε να αρχίσει να εφαρμόζεται από τη Δευτέρα. Όμως η Πολιτεία του Οχάιο και μια ένωση επιχειρηματιών προσέφυγαν στο Ανώτατο Δικαστήριο ζητώντας την ακύρωσή της και δικαιώθηκαν.

Η άλλη απόφαση, την οποία έκρινε έγκυρη το Ανώτατο Δικαστήριο αφορούσε στον εμβολιασμό περίπου 10,3 εκατομμυρίων εργαζομένων σε 76.000 δομές υγείας. Οι εργαζόμενοι σε αυτές τις δομές θα πρέπει να εμβολιαστούν μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 15/01/2022