Κόσμος

Καφεδάκι με παρέα… φτερωτούς πελάτες

15.01.2022 | 13:20 Eνσωμάτωση

Τις πρώτες δημόσιες εμφανίσεις τους έκαναν νεογέννητα τιγράκια στους ζωολογικούς κήπους του Λονδίνου και της επαρχίας Γιουνάν στην Κίνα. Στην Ταϊλάνδη καφετέρια προσφέρει στους πελάτες της γνωριμία και παιχνίδι με παπαγάλους και άλλα πτηνά.

Παρέα με πολύχρωμους παπαγάλους πίνουν τον καφέ τους οι πελάτες καφετέριας στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης.

Στο «καφέ των πτηνών» η γνωριμία με τους φτερωτούς οικοδεσπότες περιλαμβάνει τάισμα και πολύ παιχνίδι.

Το καφέ φιλοξενεί περισσότερα από 100 πτηνά. Κάποια βρίσκονται σε ανοιχτά κλουβιά και άλλα, όπως οι πάπιες και τα κοτόπουλα, έχουν στη διάθεση τους τον κήπο.

Το εισιτήριο για την είσοδο κοστίζει κάτι παραπάνω από 10 δολάρια και οι πελάτες μπορούν να απολαύσουν την παρέα των πτηνών όση ώρα θέλουν.

Τα δίδυμα τιγράκια της Σιβηρίας απολαμβάνουν την πρώτη του δημόσια εμφάνιση στον ζωολογικό κήπο της επαρχίας Γιουνάν στην Κίνα.

Είναι τα νεότερα από τα συνολικά επτά τιγράκια, που γεννήθηκαν τους τελευταίους μήνες και πρόκειται να συναντηθούν με το κοινό κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την κινεζική Πρωτοχρονιά που ξεκινούν την 1η Φεβρουαρίου.

Δειλά είναι τα πρώτα βήματα και της τίγρης της Σουμάτρας, που γεννήθηκε μόλις πριν από έναν μήνα στον ζωολογικό κήπο του Λονδίνου.

Η πρώτη προσπάθεια του μικρού αιλουροειδούς, που ανήκει σε απειλούμενο είδος, να ακολουθήσει τη μητέρα του πετυχαίνει… μετά από πολύ κόπο και μια πτώση.

Μετά την πρώτη βόλτα η μαμά επέστρεψε το μικρό στη φωλιά του με πιο ανορθόδοξο αλλά γρήγορο τρόπο. Οι φύλακες αναμένεται να διαπιστώσουν το φύλου του μικρού σε λίγες εβδομάδες.