Πολιτική

Νέο σόου Πολάκη – Σφοδρές αντιδράσεις από την κυβέρνηση

14.01.2022 | 20:34 Eνσωμάτωση

Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί νέο κρεσέντο του Παύλου Πολάκη, ο οποίος σε κομματική εκδήλωση είπε πως «τη δεύτερη φορά Αριστερά» ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανανεώσει το δικαστικό σώμα.

Νέα αδιανόητη επίθεση στον θεσμό της δικαιοσύνης από τον Παύλο Πολάκη με αφορμή αυτήν τη φορά την κλήση για απολογία του Κώστα Βαξεβάνη για την υπόθεση Novartis και τον πρώην υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

«Επειδή την άλλη πρέπει να είναι αλλιώς, για να είναι αλλιώς πρέπει να αλλάξουμε σκοπό. Πρέπει να υπάρξει και το πρακτικό λειτουργικό αποτέλεσμα της κυβέρνησης της αριστεράς όταν θα ξαναέχει την κυβερνητική εξουσία», είπε ο πρώην υπουργός Υγείας.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αφού κάλεσε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το γραφείο της ανακρίτριας, έκανε νέα αναφορά στους αρμούς της εξουσίας με αναφορές σε χορούς συρτούς και πεντοζάλη.

«Πρέπει να τον πάρουμε αλλιώς τον σκοπό λοιπόν. Ο σκοπός αλλιώς αντί να είναι σιγανός συρτός πρέπει να γίνει μαλεβιζιώτης ή πεντοζάλης».

Και μετά τα χορευτικά βήματα πήγε ακόμα ένα βήμα παραπέρα προτείνοντας εκτός από ίδρυση νέας σχολής δικαστών και πρόγραμμα εθελουσίας για δικαστές άνω των 58 ετών.

«Και τι σημαίνει πεντοζάλης στη Δικαιοσύνη; Πρώτον: Δημιουργία δεύτερης Σχολής Δικαστών, γιατί πρέπει να ανανεωθεί το Σώμα. Και θα μπορούσαμε να σκεφτούμε και ένα πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου γι’ αυτούς που είναι πάνω από 58, 59, 60 ετών και με γενναιόδωρο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου».

Για εκτροπή μιλά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να αποδοκιμάσει τον βουλευτή του.

«Το ολίσθημα του κ. Πολάκη συνιστά οιονεί εκτροπή και καλούμε τον κ. Τσίπρα να αποδοκιμάσει έργω και λόγω τα λεγόμενα του βουλευτή του, ο οποίος συνεχίζει ακάθεκτος στη γραμμή της εξαχρειωμένης αντιπολίτευσης που χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ».

Τα πέντε πορίσματα της εξεταστικής

Την ίδια ώρα, με 5 πορίσματα των κομμάτων, εκτός του ΜέΡΑ25, έπεσε η αυλαία της εξεταστικής για τις λεγόμενες λίστες Πέτσα για τις καμπάνιες του εμβολιασμού και τις δημοσκοπήσεις που συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πόρισμα της ΝΔ εκφράζεται η τοποθέτηση ότι όλες οι πρωτοβουλίες ήταν νόμιμες και δεν προκύπτει καμία πολιτική ή ποινική ευθύνη.

Το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει στο συμπέρασμα ότι εργαλειοποιήθηκε η πανδημία και προέκυψαν αξιόποινες πράξεις που επιβάλλουν τη διαβίβαση του φακέλου στη Δικαιοσύνη.

Την ερχόμενη Τρίτη θα συζητηθούν στην επιτροπή τα πορίσματα των κομμάτων, ενώ την Τετάρτη παραδίδεται το τελικό πόρισμα στον Πρόεδρο της Βουλής.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 14/01/2022