Ελλάδα

ΑΣΟΕΕ – Τέλος του μήνα συνεχίζεται η δίκη του καθηγητή που ξυλοκοπήθηκε

14.01.2022 | 20:23 Eνσωμάτωση

Να ακυρωθεί το κατηγορητήριο λόγω αοριστίας πρότεινε ο εισαγγελέας στην υπόθεση του καθηγητή που κατηγορείται από συνάδελφό του για τοκογλυφία και έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από κουκουλοφόρους στην ΑΣΟΕΕ.

Ο καθηγητής που δέχθηκε επίθεση στην ΑΣΟΕΕ αποχωρεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας μετά τη διακοπή της δίκης του για την κατηγορία της τοκογλυφίας με εμφανή ακόμα τα τραύματα στο κεφάλι.

Ο καθηγητής, μαζί με συνεργάτιδά του, δικάζονται μετά από μήνυση έτερου καθηγητή ο οποίος έχει τεθεί σε αργία με τον οποίο βρίσκονται σε αντιδικία και στο παρελθόν ήταν συνεργάτες σε επενδυτική εταιρία.

Σήμερα στη δικαστική αίθουσα το παρών έδωσε και ο μηνυτής με την ακροαματική διαδικασία να αρχίζει με ενστάσεις.

«Υπάρχει αοριστία του κλητήριου θεσπίσματος. Δε γίνεται διάκριση συμβάντων, εισέρχονται συλλήβδην κάποια ποσά χωρίς αυτά να επιμερίζονται. Επίσης, δεν εισφέρονται τα πρόσωπα με οποία συνάφθηκαν οι επίμαχες συμβάσεις. Είναι ζήτημα άμυνας των κατηγορουμένων να ξέρουν για τι ακριβώς κατηγορούνται», είπε ο εισαγγελέας.

«Ενεργήσαμε βάση του νόμου»

Η πρυτανεία του Οικονομικού Πανεπιστημίου με ανακοίνωσή της τονίζει πως ουδέποτε έλαβε ενημέρωση για άσκηση δίωξης σε βάρος του καθηγητή για αδικήματα κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας αλλά ενήργησε άμεσα όταν έλαβε γνώση για τη κίνηση της ποινικής διαδικασίας για άλλα αδικήματα.

«Η Σύγκλητος του ΟΠΑ αποφάσισε ομόφωνα – για το μέλος ΔΕΠ που παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο μελών ΔΕΠ από τον Πρύτανη του ΟΠΑ – να μην τεθεί σε αποχή από την άσκηση των καθηκόντων του μέχρι την έκδοση της σχετικής πειθαρχικής απόφασης, με βάση ‘το τεκμήριο της αθωότητας’ και με βάση ακαδημαϊκά κριτήρια».

Η δίκη του καθηγητή για το αδίκημα της τοκογλυφίας θα συνεχιστεί στις 28 Ιανουαρίου.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 14/01/2022