Πολιτική

Τουρκικό ΥΠΕΞ – «Δεν ξεχνάμε τα βάρβαρα εγκλήματα στην Ανατολία» – Επίθεση σε Σακελλαροπούλου

13.01.2022 | 13:17 Eνσωμάτωση

Αβάσιμα χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών τα όσα είπε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σε χαιρετισμό της σε εκδήλωση για τον ποντιακό ελληνισμό.

Επίθεση κατά της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, εξαπολύει η Άγκυρα με αφορμή δηλώσεις της στην εκδήλωση επίσημης παρουσίασης του σχεδίου ανέγερσης του Μεγάρου Παγκόσμιου Ποντιακού Ελληνισμού Σουρμένων.

Σε ανακοίνωσή του, το τουρκικό ΥΠΕΞ κάνει λόγο για «αβάσιμους ισχυρισμούς», σημειώνοντας πως «η Ελλάδα επιχείρησε να εισβάλει στην Ανατολία, και ότι ο ελληνικός στρατός διέπραξε βάρβαρα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, ειδικά εναντίον αθώων πολιτών στην περιοχή της Δυτικής Ανατολίας».

Στο πλαίσιο αυτό, η Αγκυρα κουνά το δάχτυλο στην Αθήνα και «βλέπει» ψευδείς κατηγορίες που επισκιάζουν τα βήματα για τη δημιουργία ενός ειλικρινούς και έντιμου περιβάλλοντος διαλόγου για την επίλυση των προβλημάτων μεταξύ των δύο χωρών.

«Τέτοιες δηλώσεις και συμπεριφορές είναι ασυμβίβαστες με την ευθύνη που οφείλουν να επιδεικνύουν κρατικοί λειτουργοί. Σε αυτό το πλαίσιο, καλούμε τη γείτονά μας Ελλάδα, για άλλη μια φορά, σε κοινή λογική και εποικοδομητική προσέγγιση» καταλήγει η ανακοίνωση.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 13/01/2022