Κόσμος

Τουρκία – Η εικονική πραγματικότητα μίας αγελάδας

13.01.2022 | 13:19 Eνσωμάτωση

Δίδυμα γιγαντιαία πάντα παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό του ζωολογικού κήπου του Τόκυο, ενώ ένας τούρκος κτηνοτρόφος βάζει γυαλιά εικονικής πραγματικότητας στις αγελάδες του. Ο λόγος είναι να αυξήσει την ποιότητα και την παραγωγή του γάλακτος.

Η αγελαδίτσα με τα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας δεν παίζει κάποιο βιντεοπαιχνίδι.

Απλά βρίσκεται σε πράσινα και γαλήνια λιβάδια με μπόλικο γρασίδι.

Την ίδια ώρα, από τα ακουστικά της απολαμβάνει συμφωνίες του Μότζαρτ και του Μπετόβεν και χαλαρώνει.

Ακούγεται παράξενο, αλλά ένας ανήσυχος κτηνοτρόφος από την Τουρκία που έψαχνε να βρει μεθόδους να παίρνει καλύτερης ποιότητας γάλα από τις αγελάδες του, προσάρμοσε την εικονική πραγματικότητα στα βοοειδή του.

Τα αποτελέσματα εκπληκτικά!

«Όταν έρχεται η ώρα του αρμέγματος, βάζουμε γυαλιά στις αγελάδες και μουσική. Αυτό κάνει τα ζώα να εκκρίνουν ωκυτοκίνη που τα κάνει χαρούμενα. Όταν είναι χαρούμενα και χωρίς άγχος παίρνουμε περισσότερο και καλύτερης ποιότητας γάλα», δήλωσε ο κτηνοτρόφος Ιζετ Κοτσάκ.

Η ωκυτοκίνη, η ορμόνη της αγάπης όπως λέγεται, δίνει εντολή στον οργανισμό να παράγει περισσότερο γάλα.

Οι αγελάδες του Κοτσάκ είναι ευτυχισμένες, η εικονική πραγματικότητα τις μεταφέρει σε πανέμορφους τόπους με άπειρη τροφή.

Ιαπωνία

Λέι Λέι και Χσιάο Χσιάο είναι τα ονόματα των δίδυμων γιγαντιαίων πάντα που γεννήθηκαν στον Ζωολογικό Κήπο του Τόκυο τον περασμένο Ιούνιο.

Αν και οι εγκαταστάσεις είναι κλειστές λόγω κορωνοϊού, 500 τυχεροί μιας λαχειοφόρου αγοράς είδαν από κοντά τα μικρά πάντα κάτω από αυστηρά υγειονομικά μέτρα και μόλις για ένα λεπτό ο καθένας.

Όμως μπορούσαν να μείνουν όσο ήθελαν για ψώνια.

Η μητέρα τους, η Σιν Σιν έφτασε στην Ιαπωνία από την Κίνα πριν από περίπου δέκα χρόνια και έφερε στον κόσμο τα πρώτα δίδυμα πάντα που γεννήθηκαν στον ζωολογικό κήπο της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του κήπου, κάθε ένα από τα δίδυμα ζύγιζε περίπου 100 γραμμάρια όταν γεννήθηκε, ενώ σήμερα το βάρος τους έχει φτάσει κοντά στα 15 κιλά.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 13/01/2022