Ελλάδα

Σχολεία – Ακόμα 9.688 κρούσματα σε μαθητές & εκπαιδευτικούς στο δεύτερο έλεγχο με self-tests

11.01.2022 | 12:54 Eνσωμάτωση

Σε 9.688 τεστ ανέρχονται τα θετικά self-tests σε μαθητές και εκπαιδευτικούς κατά τη δεύτερη ημέρα λειτουργίας των σχολείων μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων. Μαζί με τα 15.547 της πρώτης ημέρας, προκύπτει ότι μέσα σε 48 ώρες ανιχνεύθηκαν 25.235 κρούσματα.

Οι έλεγχοι για τον εντοπισμό κρουσμάτων πραγματοποιούνται χάρη στη λειτουργία των σχολείων, ανιχνεύοντας χιλιάδες εν δυνάμει φορείς, τονίζεται από πηγές του υπουργείου Υγείας.

Φοβούνται να επιστρέψουν

Στη Θεσσαλονίκη μετά την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των σχολείων, δύο τμήματα έκλεισαν λόγω κρουσμάτων, ενώ πολλοί γονείς δε θα στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο μέχρι και την Παρασκευή για προληπτικούς λόγους.

Την ώρα που η τιμή του πλαφόν για τη διενέργεια ενός μοριακού τεστ είναι στα 47 ευρώ, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 20ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, στη Θεσσαλονίκη, εξασφάλισε συμφωνία προς 28 ευρώ για το κάθε τεστ.

Προσλήψεις για να καλυφθούν τα κενά

Σύμφωνα τις πληροφορίες, από τα 9.688 σημερινά θετικά τεστ, περίπου τα 1.000 αφορούν σε εκπαιδευτικούς και έρχονται να προστεθούν στους 6.500 που νοσούν ήδη από κορωνοϊό. Κενά που θα καλυφθούν και με έκτακτες προσλήψεις.

Την Πέμπτη θα ακολουθήσει το τρίτο self-test της εβδομάδας για την προσέλευση μαθητών και εκπαιδευτικών στο σχολείο την Παρασκευή.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 11/01/2022