Κόσμος

Πέθανε ο πρόεδρος της Ευρωβουλής, Νταβίντ Σασόλι

11.01.2022 | 12:49 Eνσωμάτωση

Συγκλονίζει την ευρωπαϊκή οικογένεια ο ξαφνικός θάνατος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι σε ηλικία 65 ετών. Ο Σασόλι άφησε την τελευταία του πνοή στην Ιταλία, νικημένος από τον καρκίνο.

Πέθανε ένας πραγματικός φιλοευρωπαίος, σχολιάζουν οι Βρυξέλλες, με όλα τα πολιτικά κόμματα και αξιωματούχους της Κομισιόν να εκφράζουν τη λύπη τους για τον θάνατο του Ιταλού πολιτικού.

Ο Νταβίντ Σασόλι νοσηλευόταν από τις 26 Δεκεμβρίου καθώς αντιμετώπιζε μια δυσλειτουργία του ανοσοποιητικού του συστήματος.

Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, ο Σασόλι ήταν γνωστός δημοσιογράφος στην Ιταλία, ενώ κατά την προεδρία του στην Ευρωβουλή στήριξε σθεναρά την Ελλάδα, και δη στο θέμα της Τουρκίας.

Σημειώνεται ότι ο Νταβίντ Σασόλι σε ένδειξη αλληλεγγύης κατά τη διάρκεια της πανδημίας, διέθεσε τους άδειους χώρους του κοινοβουλίου, για να ετοιμάσει γεύματα για οικογένειες που έχουν ανάγκη και να κάνει τεστ για COVID.

Σοκαρισμένος ο Μητσοτάκης από τον αιφνίδιο θάνατο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Το ισχυρό σοκ και τη θλίψη του για τον αιφνίδιο θάνατο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, εκφράζει με ανάρτησή του στο Twitter ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είμαι σοκαρισμένος και λυπημένος από τον αιφνίδιο θάνατο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι», αναφέρει στην ανάρτησή του, ο πρωθυπουργός και σημειώνει:

«Το όραμά του για την Ευρώπη ως φάρο ειρήνης και δημοκρατίας στον κόσμο θα λάμψει ως διαρκής κληρονομιά. Θρηνούμε αυτόν τον αξιόλογο Ιταλό και περήφανο Ευρωπαίο».

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 11/01/2022