Υγεία

Κορωνοϊός – «Όχι» FDA σε χρήση των self-tests από το στόμα

11.01.2022 | 16:40 Eνσωμάτωση

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ προειδοποίησε ότι ο στυλεός που περιέχεται στις συσκευασίες των rapid τεστ για ανίχνευση του κορωνοϊού πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο στη μύτη και όχι στον λαιμό.

Η σχετική ανακοίνωση έγινε μέσω Twitter, μετά από αναφορές ότι ολοένα περισσότεροι άνθρωποι παίρνουν δείγμα από τον λαιμό παρόλο που τα περισσότερα τεστ προορίζονται για λήψη ρινικού δείγματος.

Η τάση άρχισε μετά τη δημοσιοποίηση στοιχείων ότι η «Όμικρον» μπορεί να μην ανιχνευθεί από τα rapid ιδίως στην αρχική φάση της λοίμωξης και ότι το αποτέλεσμα πιθανώς είναι πιο αξιόπιστο εάν το δείγμα ληφθεί από τον λαιμό.

«Όμικρον»: Θα μολυνθεί ο μισός πληθυσμός της Ευρώπης

Περισσότεροι από τους μισούς Ευρωπαίους αναμένεται να προσβληθούν από την παραλλαγή Όμικρον του κορωνοϊού τις επόμενες έξι με οκτώ εβδομάδες, προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, καθώς η κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων απειλεί και πάλι τα συστήματα υγείας.

Την πρώτη εβδομάδα του 2022 καταγράφηκαν στην Ευρώπη περισσότερα από 7 εκατομμύρια νέα κρούσματα Covid-19, αριθμός υπερδιπλάσιος σε σχέση με τις δύο εβδομάδες που προηγήθηκαν, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη Χανς Κλούγκε.

Παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων στις ΗΠΑ

Η προειδοποίηση του ΠΟΥ για την Ευρώπη έρχεται την ίδια μέρα που οι ΗΠΑ ανέφεραν 1,35 εκατομμύρια νέα κρούσματα, σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters, αριθμός που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ.

Σε ιστορικό υψηλό έφτασαν και οι νοσηλείες ασθενών Covid-19 στις ΗΠΑ, έχοντας διπλασιαστεί σε διάστημα τριών εβδομάδων.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 11/01/2022