Ελλάδα

Συναγερμός στα σχολεία με ακόμη 9.688 self test – Τι εκτιμούν οι ειδικοί

11.01.2022 | 18:03 Eνσωμάτωση

Προβληματισμός επικρατεί για τη διασπορά του κορωνοϊού στη σχολική κοινότητα. Συνολικά 25.235 είναι τα θετικά self test σε μαθητές και καθηγητές.

Μιλώντας στο Live News o καθηγητής παιδιατρικής ΕΚΠΑ, Γιώργος Χρούσος, τόνισε ότι οι γονείς πρέπει να εμβολιάσουν τα παιδιά τους και υπογράμμισε ότι βρισκόμαστε κοντά στο τέλος της πανδημίας.

«Δεν είναι νωρίς. Πρέπει να κάνουν οι γονείς το εμβόλιο στα παιδιά. Εάν το παιδί είναι υγιές, το εμβολιάζουν κανονικά», είπε και πρόσθεσε:

«Δεν έχουν υπάρξει παρενέργειες. Είναι ανεκτό το εμβόλιο στα παιδιά».

Για την τέταρτη δόση που αποφασίστηκε για τους ανοσοκατεσταλμένους και αν θα γίνει και στον γενικό πληθυσμό σημείωσε: «Ίσως υπάρξει τέταρτη δόση αργότερα, γιατί 6-8 μήνες κρατάνε τα αντισώματα. Αν πέσουν και είμαστε ευάλωτοι θα χρειαστεί να γίνει το εμβόλιο και για τέταρτη φορά στον γενικό πληθυσμό».

«Η τρίτη δόση αυξάνει πολύ την αντίσταση κατά της Όμικρον. Όμως η Όμικρον είναι διαφορετική από την Δέλτα. Ευτυχώς, γιατί είναι πιο ελαφριά. Σαν στέλεχος κάνει ελαφρότερη νόσο», εξήγησε.

Τέλος, υπογράμμισε: «Φαίνεται ότι φτάνουμε προς το τέλος. Αν δεν έχουμε κάποια έκπληξη με κάποιο άλλο στέλεχος. Η Όμικρον είναι τόσο μεταδοτική που σιγά σιγά θα νοσήσουμε όλοι. Αυτό σημαίνει ότι θα «εμβολιάσει» και τους ανεμβολίαστους».

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 11/01/2022