Πολιτική

Πολιτική αντιπαράθεση με φόντο την πανδημία & τη διαχείρισή της

09.01.2022 | 08:43 Eνσωμάτωση

Με τη χώρα να βρίσκεται στη μέγγενη της μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού και τα κρούσματα να παραμένουν σε σταθερά υψηλούς αριθμούς, νερό στον μύλο της πολιτικής αντιπαράθεσης ρίχνει το αυριανό άνοιγμα των σχολείων, με νέα πρωτόκολλα και αυστηρούς κανόνες.

«Έχουν λειτουργήσει αρκετά καλά (σ.σ. τα πρωτόκολλα) και δεν έχω δει μεγάλη πίεση και πρόβλημα στα σχολεία. Αυτή είναι η πραγματικότητα», είπε, μιλώντας στο MEGA, ο Κώστας Καραγκούνης, βουλευτής ΝΔ.

«Πρέπει να δούμε τι κάνει η υπόλοιπη Ευρώπη. Είμαστε μέσα στις 5 χώρες που κάνουνε το πιο ισχυρό testing. Τα πρωτόκολλα στην Ελλάδα είναι πιο αυστηρά από τις περισσότερες χώρες».

«Κατανοώ την κριτική που γίνεται. Όταν έχεις να διαχειριστείς μια δύσκολη κατάσταση, είναι λογικό να υπάρχουν δυσχέρειες», συμπλήρωσε ο κ. Καραγκούνης.

«Η κυβέρνηση εφαρμόζει τη λογική και την πρακτική του αλλ’ αντ’ άλλων», απάντησε από τη μεριά του ο Χρήστος Γιαννούλης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ.

«Το 50% + 1 είναι δογματισμός που δεν προστατεύει από τη μετάδοση και τη διασπορά της ‘Όμικρον’».

Ο κ. Γιαννούλης έκανε λόγο για μια «αλαζονική κυβέρνηση, που δεν ακούει και στοχοποιεί τους πολίτες ή την αντιπολίτευση».

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 09/01/2022