Κόσμος

Κορωνοϊός – Κύμα διαδηλώσεων στην Ευρώπη κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού

09.01.2022 | 13:01 Eνσωμάτωση

Στους δρόμους κατέβηκαν οι αντιεμβολιαστές σε Ιταλία, Γερμανία και Γαλλία αντιδρώντας στα σχέδια των κυβερνήσεων να κάνουν τον εμβολιασμό υποχρεωτικό για να περιορίσουν την εξάπλωση της πανδημίας. Ειδικά στη Γαλλία οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν διεμήνυσαν στο Γάλλο πρόεδρο ότι "θα του σπάσουν τα νεύρα" απαντώντας ουσιαστικά στη δήλωση του- προ ημερών στην εφημερίδα Le Parisien ότι πρόθεση του είναι να εκνευρίσει τόσο πολύ τους αντιεμβολιαστές ώστε να μην έχουν που να πάνε.

Και φωτιές άναψαν, και οι αποστάσεις δεν τηρήθηκαν…  Οι Γάλλοι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να έρθουν σε στενή επαφή με τους διαδηλωτές για να τους απωθήσουν.

Οι αντιεμβολιαστές – που κατέβηκαν στη διαδήλωση- είχαν ως βασικό σύνθημα να σπάσουν εκείνοι τα νεύρα στον Εμμανουέλ Μάκρον που θέλει να μην μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους.

Παρά τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων που έφτασαν τις 300 χιλιάδες από την αρχή της πανδημίας, οι αντιεμβολιαστές κατηγορούν τον Γάλλο πρόεδρο ότι καταπατά τις ελευθερίες τους και καταστρατηγεί την ισότητα των πολιτών.

Οι διαδηλώσεις έγιναν σε αρκετές πόλεις της Γαλλίας.

Γερμανία

Τα αίματα άναψαν και στη Γερμανία με τους αντιμβολιαστές να αντιδρούν βίαια στις δυνάμεις της αστυνομίας που προσπαθούσαν να τους διαλύσουν.

Οι διαδηλωτές αντιδρούν στα σχέδια της κυβέρνησης Σόλτς να αυστηροποιήσει τους περιορισμούς σε όσους δεν έχουν κάνει ακόμα την τρίτη δόση.

Οι διαδηλώσεις κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού έγιναν στο Ντίσελντορφ, στο Μεκλεμβούργο και στη Φραγκφούρτη.

Ιταλία

Τις αντιδράσεις των αντιεμβολιαστών προκαλεί στην Ιταλία και η απόφαση της κυβέρνησης Ντράγκι να κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό στους πολίτες άνω των 50.

Παρά το γεγονός ότι χθες η Ιταλία κατέγραψε το μεγαλύτερο αριθμό μολύνσεων που άγγιξε τιις 200 χιλιάδες οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στο Τορίνο δεν φορούσαν μάσκες και δεν τηρούσαν τις αποστάσεις.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 09/01/2022