Ελλάδα

ΑΔΜΗΕ – Τηλεπικοινωνιακή σύνδεση της Κρήτης με την Αττική – Τοποθετήθηκε το πρώτο τμήμα του ηλεκτρικού καλωδίου

08.01.2022 | 08:56 Eνσωμάτωση

Εξαιρετικής σημασίας είναι τα έργα του ΑΔΜΗΕ, ο οποίος βρίσκεται στο πλευρό του πολίτη. Με την ακρίβεια να έχει γονατίσει τα ελληνικά νοικοκυριά, ο ΑΔΜΗΕ και τα έργα του έρχονται για να ανακουφίσουν τους καταναλωτές.

«Έχουμε μία κρίση τιμών λόγω των υψηλών τιμών του φυσικού αερίου. Ο ΑΔΜΗΕ συνδράμει στο εξής: Όταν έρχεται ο λογαριασμός βλέπουμε πως πληρώνουμε ρυθμιζόμενες χρεώσεις ΥΚΩ. Αυτές τις πληρώνουμε διότι μέχρι να προχωρήσει ο ΑΔΜΗΕ στα έργα, τα νησιά μας ηλεκτρίζονταν από πετρελαιοπαραγωγικές μονάδες. Με τις διασυνδέσεις που κάνει ο ΑΔΜΗΕ μειώνονται αυτές οι χρεώσεις», είπε ο Μάνος Μανουσάκης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΑΔΜΗΕ.

Ανάμεσα στα έργα του ΑΔΜΗΕ είναι η διασύνδεση των Βόρειων Κυκλάδων, των νησιών Σύρου, Πάρου, Νάξου και Μυκόνου με υποβρύχια ηλεκτρικά καλώδια. Επιπλέον, εντός του 2021 διασυνδέθηκαν η Κρήτη με την Πελοπόννησο.

«Είναι η μεγαλύτερη ηλεκτρική διασύνδεση εναλασσόμενου ρεύματος υποβρύχια που έχει γίνει στον πλανήτη, με αποτέλεσμα να βελτιωθεί η ποιότητα ηλεκτροδότησης στην Κρήτη και να μην διακόπτεται το ρεύμα, όταν η ζήτηση είναι υψηλή λόγω του τουρισμού», είπε ο κ. Μανουσάκης, τονίζοντας πως αυτή διασύνδεση ήταν άκρως βοηθητική κατά τη διάρκεια του ισχυρού σεισμού που χτύπησε το νησί.

Επιπλέον, ο κ. Μανουσάκης τόνισε τα οφέλη για το οικολογικό αποτύπωμα, καθώς κλείνουν οι ρυπογόνες μονάδες που παρείχαν ρεύμα στα νησιά, ενώ πρόσθεσε πως η τάση του ρεύματος είναι πιο σταθερή, βελτιώνοντας την ποιότητα της ηλεκτροδότησης με αυτόν τον τρόπο.

«Πρέπει να σκεφτούμε ποια είναι η ζήτηση των νησιών σήμερα και ποια θα είναι η ζήτηση στις επόμενες δεκαετίες. Διασφαλίζουμε την επάρκεια της ηλεκτρικής ενέργειας για τα νησιά μας στις επόμενες δεκαετίες. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι με τα έργα που έχουμε κάνει τα τελευταία χρόνια συμβάλουμε στην οικονομική ανάπτυξη και την καλύτερη ποιότητα του τουριστικού προϊόντος που παρέχεται στα νησιά μας», κατέληξε ο κ. Μανουσάκης.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 08/01/2022