Ελλάδα

Πάτρα – Συρροή κρουσμάτων σε υγειονομικούς – Ο κορωνοϊός «ξαναχτύπησε» το Άσυλο Ανιάτων

07.01.2022 | 13:03 Eνσωμάτωση

Η μετάλλαξη Όμικρον αφήνει με τρομακτικό τρόπο το αποτύπωμά της και στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της Πάτρας.

Στο νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας περισσότεροι από 40 υγειονομικοί έχουν «χτυπηθεί» από τον κορωνοϊό.

Την ίδια ώρα και σύμφωνα με πληροφορίες, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο έχουν νοσήσει την τελευταία εβδομάδα περίπου 30 άτομα από διάφορες κλινικές, αλλά και υπηρεσίες, με τη μεγάλη έλλειψη προσωπικού που δημιουργείται να προκαλεί προβληματισμό.

Υπενθυμίζεται, άλλωστε, πως εκτός εργασίας παραμένουν από τον Σεπτέμβριο περίπου 150 εργαζόμενοι που έχουν βγει σε αναστολή εργασίας, καθώς δεν έχουν εμβολιαστεί.

Παράλληλα, συνεχίζει να αυξάνεται ο αριθμός των ασθενών με κορωνοϊό, δεδομένου ότι έχουμε φτάσει τις 168 νοσηλείες στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας και μόνο 2 κλίνες ΜΕΘ είναι κενές.

Ο κορωνοϊός «ξαναχτύπησε» το Άσυλο Ανιάτων

Ένα χρόνο μετά τα κρούσματα που προκάλεσαν αναστάτωση στο Άσυλο Ανιάτων, ο ιός επιστρέφει, παρά τα αυστηρά μέτρα που τηρούνται από διοίκηση και εργαζομένους με «θρησκευτική ευλάβεια», όπως σημειώνουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον πέντε κρούσματα κορωνοϊού έχουν εντοπιστεί τις τελευταίες ημέρες στο Άσυλο Ανιάτων, προκαλώντας ανησυχία, καθώς φαίνεται πως η μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Όμικρον, παρά τα μέτρα δεν έμεινε εκτός της δομής.

Τα αρμόδια συνεργεία του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν εντατικούς ελέγχους μεταξύ φιλοξενούμενων και εργαζομένων ώστε να εντοπιστούν και να απομονωθούν ενδεχόμενα ασυμπτωματικά κρούσματα, προκειμένου να μην υπάρξει περαιτέρω διασπορά.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 07/01/2022