Αθλητικά

Διχασμός και έντονες αντιδράσεις για την υπόθεση του ανεμβολίαστου Τζόκοβιτς

07.01.2022 | 13:33 Eνσωμάτωση

Παγκόσμιο σάλο έχει προκαλέσει η υπόθεση Νόβακ Τζόκοβιτς , που συνεχίζει να διχάζει. Την ώρα που ο Σέρβος τενίστας παραμένει σε ξενοδοχείο καραντίνας στη Μελβούρνη, η Γελένα Τζόκοβιτς, έκανε την πρώτη της ανάρτηση για την περιπέτεια του συζύγου της, ενώ η Υπουργός Εσωτερικών της Αυστραλίας, Κάρεν Άντριους απάντησε στις κατηγορίες του πατέρα του Τζόκοβιτς, περί αιχμαλωσίας.

Πλήθος κόσμου βρίσκεται έξω από το ξενοδοχείο που παραμένει σε καραντίνα ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Το κίνημα υποστηρικτών του κορυφαίου τενίστα στον πλανήτη μεγαλώνει.

«Ευχαριστώ αγαπητοί άνθρωποι, σε όλο τον κόσμο που χρησιμοποιήσατε τη φωνή σας για να στείλετε αγάπη στον άντρα μου… Ο μόνος νόμος που πρέπει να σεβαστούμε όλοι πέρα από κάθε σύνορο είναι η Αγάπη και ο σεβασμός για έναν άλλο άνθρωπο», έγραψε σε ανάρτησή της η Γελένα Τζόκοβιτς.

Ο σάλος που έχει ξεσπάσει μετά την ακύρωση της βίζας του Σέρβου πρωταθλητή συνεχίζεται, όπως και το διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα στη Σερβία και την Αυστραλία, με τους Αυστραλούς πολίτες ωστόσο να στηρίζουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

«Ο κ. Τζόκοβιτς δεν κρατείται αιχμάλωτος στην Αυστραλία. Είναι ελεύθερος να φύγει όποτε το επιλέξει και η Συνοριακή Δύναμη θα το διευκολύνει πραγματικά», είπε ο υπουργός Εξωτερικών Κάρεν Άντριους.

Στο πλευρό του 34χρονου πρωταθλητή και ο Πατριάρχης Σερβίας, Πορφύριος: «Εκατομμύρια ορθόδοξοι Σέρβοι προσεύχονται για εσάς, όπως και για εμάς.
Αρκετοί πρόσφυγες που κρατούνται στο ίδιο ξενοδοχείο εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στον Νόβακ Τζόκοβιτς».

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει ασκήσει έφεση για την ακύρωση της βίζας του, η οποία θα εκδικαστεί τη Δευτέρα.

Videos & Απoσπάσματα από Αθλητικές Ειδήσεις - 07/01/2022