Υγεία

Κορωνοϊός – «Θέλουμε μεγάλα αποθέματα για να κάνουμε αυτήν τη δουλειά» – Συγκινούν οι ιστορίες υγειονομικών

06.01.2022 | 17:40 Eνσωμάτωση

Από τις δύσκολες μέρες της μοναξιάς και του φόβου, με τη μάσκα οξυγόνου στην κλινική Covid του ΑΧΕΠΑ, στις ακόμη δυσκολότερες μετά, όταν κλήθηκε να διαχειριστεί τον θάνατο του πατέρα της από κορωνοϊό και από εκεί στο σήμερα με τα κατάλοιπα της ασθένειας να την ενοχλούν καθημερινά και τον πόνο της απώλειας να παραμένει άσβεστος.

«Να μπορέσουμε να φιλήσουμε ξανά το χώμα, να κοιτάξουμε τον γαλάζιο ουρανό. Ελπίζουμε σε λίγες μέρες να βγούμε, να κρατάμε τα παιδιά μας στην αγκαλιά. Για όλους τους συναδέλφους που μας έχουν στηρίξει όλο αυτόν τον καιρό και το ιατρικό προσωπικό, σας ευχαριστούμε πολύ για όλα. Παίρνουμε δύναμη από τη δύναμή σας», έλεγε η Δέσποινα Ιωακείμ, τραυματιοφορέας πρώην ασθενής Covid, μέσα από το νοσοκομείο.

Είναι η τραυματιοφορέας που τον περασμένο Νοέμβριο πάλεψε με τον κορωνοϊό και μετά από 20 μέρες νοσηλείας βγήκε νικήτρια.

Ήταν η εποχή που η οικογένειά της ήταν χωρισμένη σε τρία νοσοκομεία καθώς εκτός από την ίδια, νόσησαν οι γονείς, ο αδελφός και η 17χρονη κόρη της. Για τον 81ος ετών πατέρα της, η μάχη από ένα σημείο και μετά ήταν άνιση.

Η Δέσποινα Ιωακείμ έχει πλέον επιστρέψει στη δουλειά της στο ΑΧΕΠΑ.

«Ο αγώνας που δίνουμε τα τελευταία 2 χρόνια είναι πάρα πολύ μεγάλος. Υπάρχει μεγάλη σωματική και ψυχική κούραση, θυμός, πόνος και απογοήτευση. Μέσα από την κούραση και τον πόνο παίρνουμε κουράγιο και δύναμη μέσα από τους ασθενείς μας».

«Για να κάνουμε αυτήν τη δουλειά πρέπει να έχουμε μεγάλα αποθέματα. Η δύναμη μου παίρνουμε μέσα από το ευχαριστώ των ασθενών και το βλέμμα τους είναι η ενεργεία που μας δίνουν για να συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στον συνάνθρωπο», σημειώνει η ίδια.

Για την ίδια και την οικογένειά της, η μάχη με τον κορωνοϊό άφησε πίσω ένα νεκρό και δυσκολίες που θα μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένες μέσα της.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 06/01/2022