Ελλάδα

Κορωνοϊός – Μετανιώνουν οι αρνητές που δεν εμβολιάστηκαν & «έχασαν» συγγενείς τους

06.01.2022 | 17:20 Eνσωμάτωση

Παραμονή Πρωτοχρονιάς ο 60χρονος Γιώργος έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό μετά από 25 μέρες στην εντατική.

«Το χειρότερο το τραγικό δηλαδή, εγώ τον έκλαψα ζωντανό. Στην εντατική είναι άσχημο να πεθαίνεις μόνος σου να μην έχεις τίποτα κανέναν ούτε κάποιον να σου κρατήσει το χέρι τίποτα», λέει φίλος του.

Ο κορωνοϊός βρήκε τον Λαμιώτη οινοποιό παραμονές της αναμνηστικής του δόσης με τα «αν» και τα «γιατί» να βασανίζουν σήμερα τον καρδιακό του φίλο.

«Εμβολιάστηκε από τους πρώτους γιατί την αγαπούσε την ζωή. Δυστυχώς η αρρώστια τον πέτυχε στην λήξη του εξαμήνου της δεύτερης δόσης. Εγώ την είχα κάνει πριν μία εβδομάδα από τότε που αρρώστησε, ήταν ζήτημα ημέρων, δηλαδή την Τετάρτη εκδήλωσε συμπτώματα και την επόμενη Τρίτη ήταν να κάνει την δόση».

Μέσα σε μία εβδομάδα η επιδείνωσή του ήταν τέτοια που χρειάστηκε να διασωληνωθεί μόλις 20 ώρες μετά την εισαγωγή του.

«Μόνο την αδελφή του πήρε τηλέφωνο και την αποχαιρέτησε και αυτός είχε καταλάβει την σοβαρότητα της κατάστασης. Μόλις άκουσα παραμονή Χριστουγέννων ότι έπαθε πνευμονοθώρακα μια εβδομάδα τον έκλαιγα, το τέλος ήταν αναπόφευκτο».

«Έπρεπε να πεθάνει η αδελφή μου για να εμβολιαστώ;»

Με πόνο ψυχής ο αδελφός της Ελένης παραδέχεται στο LIVE NEWS, πως δεν πίστευε στο εμβόλιο… έως ότου ο κορωνοϊός τους χτυπήσει την πόρτα.

«Εγώ μαζί της δεν έκανα εμβόλιο, τελικά μετά τον θάνατό της, έτρεξα αμέσως να το κάνω. Και ο ανιψιός μου, ο γιος της μεγάλης μου αδελφής και αυτός δεν το είχε κάνει. Τώρα το κάνει κι αυτός, δηλαδή πρέπει να έχουμε παραδείγματα, προσωπικά, επικίνδυνα, πώς να το πω; Τραγικά, για να κάνουμε κάτι;».

Τραγική φιγούρα ο κουνιάδος του που έχασε σύζυγο και αδελφό από κορωνοϊό μέσα σε δύο μήνες. Και οι δύο ήταν ανεμβολίαστοι.

«Έχουμε κάθε δυο μέρες και μία κηδεία, σήμερα δύο μάλιστα έχουμε όχι μία. Και ο παπάς δεν πίστευε στον ιό, στην αρρώστια αυτή και δεν φορούσε μάσκα, αλλά κι αυτός την πέρασε φτηνά. Καραντίνα στο σπίτι δέκα ημέρες, πολύ φτηνά την πέρασε και τώρα συνιστά σε όλους να φοράνε μάσκα».

Τρεις ώρες μετά την αλλαγή του χρόνου γέννησε μια γυναίκα από τις Σέρρες, που είχε λάβει μονοκλωνικά αντισώματα για να αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό. Συνολικά σε 4 εγκύους έχουν χορηγηθεί μονοκλωνικά με καμία από αυτές να είχε εμβολιαστεί.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 06/01/2022