Ελλάδα

Αρνητές – Ποιοι εντάσσονται στους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»

05.01.2022 | 18:38 Eνσωμάτωση

Αποκαλυπτική είναι η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ σχετικά με τους αυτοαποκαλούμενους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», οι οποίοι έχουν μπει και στο στόχαστρο της δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με έρευνα των Αρχών, οι οποίες κινητοποιήθηκαν μετά και τις φωτογραφίες στις οποίες οι «Θεματοφύλακες» εμφανίζονται με όπλα να κάνουν εκπαίδευση, πρόκειται για μία ετερόκλητη ομάδα.

Βασικό μέλος φαίνεται να είναι ένας 55χρονος, συνδημιουργός του συλλόγου εφέδρων αξιωματικών. Όπως αποδεικνύεται, ο συγκεκριμένος συμμετείχε παλιότερα σε κινητοποίηση στον Άγιο Παντελεήμονα με μέλη της Χρυσής Αυγής.

Επιπλέον, κατά την περίοδο των πυρκαγιών στην Αττική, είχε πει ότι η δεύτερη φωτιά στα Βίλια ήταν σκόπιμη ενέργεια «Πακιστανών αλλοδαπών οι οποίοι ήθελαν να κάψουν το δάσος».

Βασικά μέλη φαίνεται να είναι και ένας 34χρονος μαζί με την 39χρονη συμβία του από τη Θεσσαλονίκη.

Ο 34χρονος είναι ελαιοχρωματιστής και σχετίζεται με την οργάνωση «Επίθεση Ελλήνων Άρθρο 120», ενώ σε λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει φωτογραφίες με όπλα από τις εκπαιδεύσεις των «Θεματοφυλάκων».

Ο ίδιος φαίνεται να σχετίζεται και το «Υπουργείο Θεραπειών» στην Αράχοβα.

Η 39χρονη είναι αισθητικός και σε προφίλ της έχουν βρεθεί αναρτήσεις στις οποίες καταφέρεται κατά της επιστημονικής κοινότητας, αποκαλώντας τους «λαμόγια».

Από την έρευνα προκύπτει και η συμμετοχή ενός 47χρονου υδραυλικού από το Μοσχάτο, ενός 51χρονου πωλητή μετάλλων και μιας 60χρονης από το Νότιο Αιγαίο.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 05/01/2022