Κόσμος

Βασίλισσα Ελισάβετ – Απένειμε τίτλο στην Καμίλα ως κίνηση καλής θελήσεως

04.01.2022 | 13:26 Eνσωμάτωση

Τον τίτλο της «Λαίδης» στο Ιπποτικό Τάγμα της Περικνημίδας, απένειμε, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, η βασίλισσα Ελισάβετ στην Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, σύζυγο του Πρίγκιπα Καρόλου.

Η δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ανήκει στο πιο κλειστό κλαμπ του Ηνωμένου Βασιλείου, αυτό του ιπποτικού τάγματος της Περικνημίδας.

Η σύζυγος του Πρίγκιπα Καρόλου είναι πλέον ένα από τα 24 μέλη του ιστορικότερου τάγματος της ιπποσύνης.

Τα βρετανικά Μέσα βλέπουν πίσω από την κίνηση της βασίλισσας Ελισάβετ υψηλό συμβολισμό, καθώς με τον τρόπο αυτό, όπως αναφέρουν, ανοίγει ο δρόμος της αναγνώρισης της δούκισσας της Κορνουάλης ως μελλοντικής βασίλισσας στο πλευρό του Καρόλου.

Κάρολος και Καμίλα παντρεύτηκαν το 2005 σε μία κλειστή τελετή στην οποία δεν είχε παραστεί η βασίλισσα, με νωπές τότε ακόμη τις μνήμες από την Πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Την ίδια μέρα. η βασίλισσα απένειμε τον τίτλο του Ιππότη στο Τάγμα της Περικνημίδας στον πρώην Βρετανό πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ.

Μετά την απονομή του τίτλου ξέσπασε σάλος στα social media καθώς χιλιάδες Βρετανοί χρήστες διαμαρτύρονται και ζητούν να του αφαιρεθεί ο τίτλος, επειδή έσυρε την χώρα στον πόλεμο του Ιράκ και του Αφγανιστάν το 2003.

Όλοι οι απερχόμενοι πρωθυπουργοί στην Βρετανία έχουν τιμηθεί ως μέλη του Τάγματος της Περικνημίδας, σχεδόν αμέσως μετά το τέλος της πρωθυπουργίας τους, εκτός από τον Μπλερ που περίμενε 14 χρόνια για τον πολυπόθητο τίτλο καθώς, σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, δε διατηρούσε καλή σχέση με την Ελισάβετ.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 04/01/2022