Ελλάδα

Συναγερμός για τη ραγδαία διασπορά της μετάλλαξης «Όμικρον»

03.01.2022 | 18:26 Eνσωμάτωση

Ο αναπληρωτής Καθηγητής Επιδημιολογίας - Προληπτικής Ιατρικής ΕΚΠΑ, Δημήτρης Παρασκευής, μίλησε στο LIVE NEWS για την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων τα τελευταία 24ωρα, καθώς και για τη διασπορά της μετάλλαξης «όμικρον».

Σχετικά με την εξέλιξη της  μετάλλαξης «ο», ο κ. Παρασκευής ανέφερε πως, «η εξαρση συνεχίζεται, έχουμε μεγάλο αριθμό κρουσμάτων, αλλα όσο αφορά στη, Δευτέρα, δε μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα ακόμη, καθώς όσοι έκαναν εχθές τεστ σε μεγάλο ποσοστό είχαν έρθει σε επαφη με θετικό κρουσμα ή ήταν θετικοί ή ασυμπτωματικοί σε μεγάλο ποσοστό».

Για το άνοιγμα των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου

«Η ανησυχία των γονέων είναι και δική μας ανησυχία και σε κάθε περίπτωση, πρέπει να δούμε τις συνθήκες και εάν είναι ασφαλές να ανοίξουν τα σχολεία. Στην συνεδρίαση το πρωί της Τρίτης θα εξεταστεί και αυτό το ζήτημα. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα άκόμα και αν παραταθεί το άνοιγμα των σχολείων μία εβδομάδα πίσω, αυτό δε σημαίνει ότι μετά από μία βδομαδα θα είναι ασφαλές σε σχέση με το εάν αποφασιστεί να ανοίξουν άμεσα. Με λίγα λόγια, και η παράταση της μίας εβδομάδας έχει κάποια θετικά ωστόσο δεν διασφαλίζει την μετέπειτα λειτουργία με ασφάλεια«, τόνισε ο αναπληρωτής Καθηγητής Επιδημιολογίας – Προληπτικής Ιατρικής ΕΚΠΑ, Δημήτρης Παρασκευής.

Για την μετάλλαξη όμικρον

«Σε κάθε περίπτωση η «όμικρον» θα μας βοηθήσει να βγούμε πιο γρήγορα από τα δεινά της πανδημίας. Βοηθά μεγαλύτερο αριθμό συνανθρώπων μας να αποκτήσει ανοσία, και οι μελέτες δείχνουν ότι θα μας προφυλάξει και από μελλοντικές μεταλλάξεις. Επομένως, επιταχύνει το τέλος και βοηθά στο να είμαστε πιο κοντά», κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Παρασκευής.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 03/01/2022