Ελλάδα

Έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό ο μητροπολίτης Κοσμάς

03.01.2022 | 20:12 Eνσωμάτωση

Το πρωί της Δευτέρας έχασε την μάχη με τον κορωνοϊό ο μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Κοσμάς, ο οποίος νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό. Ήταν ήταν ανεμβολίαστος ενω αρχικα είχε αρνηθεί και την νοσηλεία και την διασωλήνωση.

Έναν ολόκληρο μήνα πάλεψε με τον κορωνοιο ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς. Εκοιμήθη το πρωί της Δευτέρας, στις 7.30 το πρωί στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Ο μητροπολίτης Κοσμάς εισήχθη αρχικά στο νοσοκομείο Αγρινίου την 1η Δεκεμβρίου με πολύ επιβαρυμένη την κατάσταση της υγείας του.

Έμεινε διασωληνωμένος για 25 ημέρες στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού . Ο 76χρονος ιεράρχης ήταν ανεμβολίαστος. Από κορωνοϊό είχε φύγει από τη ζωή και η αδερφή του στις 2 Δεκεμβρίου, επίσης ανεμβολίαστη.

Παλαιοημερολογήτες σε ρόλο… αρνητή

Ο Μητροπολίτης Κορίνθου, Διονύσιος, μιλώντας στο MEGA έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την περιοχή του καθώς όπως λέει ομάδες παλαιοημερολογιτών έχουν ξεκινήσει αγώνα κατά των εμβολίων ακόμη και με απειλές κατά εκείνων που θέλουν να εμβολιαστούν.

«Είναι παρεκκλησιαστικές οργανώσεις έχουν ψευδοϊεραρχίες και έχουν χωριστεί σε 23 μέχρι στιγμής συνόδους και αρχιεπισκόπους», ανέφερε ο μητροπολίτης Κορίνθου.

Μάλιστα όπως λέει ο Μητροπολίτης όλα αυτά τα έχει καταγγείλει στις αρμόδιες αρχές, χωρίς μέχρι ώρας να έχει αλλάξει κάτι.

«Απορώ πως δεν τους μαζεύει ο εισαγγελέας, η αστυνομία είναι το μόνιμο παράπονο μου και όπως μου είχε πει ένας δήμαρχος στην αρχή είναι τα ψηφαλάκια σεβασμιότατε», συνέχισε ο μητροπολίτης.

Κινητές «βόμβες» οι ανεμβολίαστοι

Με τον αριθμό των μολύνσεων να καταγράφει καθημερινά πενταψήφιο αριθμό, ο Πέτρος Μπέλλος, ανεμβολίαστος εργαζόμενος στην εστίαση πήγε το πρωί της Δευτέρας, χωρίς μάσκα σε μονάδα του ΕΟΔΥ για να κάνει rapid test επειδή είναι υποχρεωτικό για να προσέλθει στην εργασία του.

Όπως λέει κατά τη διάρκεια της εργασίας φορά μάσκα μόνο και μόνο γιατί είναι υποχρεωτικό.

Παρά το γεγονός ότι περισσότεροι από 20.000 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους από τις επιπλοκές του κορωνοϊού διάφορες κοινωνικές ομάδες εξακολουθούν να πιστεύουν τα απίθανα σενάρια συνωμοσιολογίας που διακινούν οι αρνητές.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 03/01/2022