Κόσμος

Γαλλία – Περισσότερα από 10 εκατ. κρούσματα από την έναρξη της πανδημίας

02.01.2022 | 20:24 Eνσωμάτωση

Η Γαλλία είναι το επίκεντρο του σαρωτικού περάσματος της μετάλλαξης Όμικρον από την Ευρώπη.

Η χώρα καταγράφει για τέσσερις συνεχόμενες ημέρες περισσότερα από 200.000 κρούσματα και από εχθές είναι στην μικρή λίστα με τις χώρες που έχουν περισσότερα από 10 εκατομμύρια κρούσματα.

Μόνο την τελευταία εβδομάδα η Γαλλία καταγράφει περισσότερα από 1.100.000 νέες μολύνσεις, περισσότερες ακόμη και από την Βρετανία στην οποία η κυβέρνηση Τζόνσον εφαρμόζει τα πιο χαλαρά μέτρα στην Ευρώπη.

Οι ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς παρά το γεγονός πως η κυβέρνηση Μακρόν προχώρησε στην ακύρωση όλων των εκδηλώσεων είναι βέβαιο, λένε ειδικοί, πως θα φέρει περισσότερα κρούσματα το επόμενο διάστημα.

Οι Γάλλοι μαζικά συρρέουν σε φαρμακεία που έχουν μετατραπεί σε κέντρα ελέγχου, για να δουν εάν είναι φορείς του ιού.

Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά την Δευτέρα και για να θωρακίσουν τα παιδιά έκαναν εκ νέου υποχρεωτική την χρήση μάσκας σε όλους άνω των 6 ετών.

Οι δήμαρχοι των μεγάλων γαλλικών πόλεων αποφάσισαν σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη την παραμονή της πρωτοχρονιάς να κάνουν επίσης υποχρεωτική την χρήση μάσκας για όλους στους εξωτερικούς χώρους.

Το Παρίσι και η Λυών τονίζουν πως με βάση τα στοιχεία από το Ινστιτούτο Παστέρ το 5% των μολύνσεων γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 02/01/2022