Ελλάδα

Στις Σέρρες το πρώτο μωρό του 2022 – Είχαν χορηγηθεί μονοκλωνικά αντισώματα στη μητέρα

02.01.2022 | 03:10 Eνσωμάτωση

Με το καλύτερο δώρο για μια ανεμβολίαστη έγκυο που είχε νοσήσει με κορωνοϊό μπήκε το νέο έτος στο νοσοκομείο Σερρών, αφού έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι βάρους τριών κιλών.

Με το δεξί μπήκε το 2022 για τη μαιευτική κλινική του νοσοκομείου Σερρών καθώς γέννησε μια γυναίκα που νοσούσε το προηγούμενο διάστημα από κορωνοϊό και της είχαν χορηγηθεί μονοκλωνικά αντισώματα.

«Ο τοκετός έγινε γύρω στις 03:00 τα χαράματα μετά την αλλαγή του χρόνου, γέννησε ένα κοριτσάκι περίπου τρία κιλά» τόνισε ο διευθυντής της μαιευτικής – γυναικολογικής κλινικής νοσοκομείου Σερρών, Δημήτρης Μπαλαξής.

Η γυναίκα που ήταν ανεμβολίαστη είχε πάει εγκαίρως στο νοσοκομείο της πόλης αισθανόμενη τα πρώτα συμπτώματα του κορωνοϊού. Οι γιατροί της χορήγησαν τα μονοκλωνικά με αποτέλεσμα η κατάσταση της υγείας της να βελτιωθεί πολύ γρήγορα, ενώ δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί όλο αυτό το διάστημα αλλά παρέμενε σε καραντίνα στο σπίτι της.

«Στο σπίτι της ήταν….ειχε έρθει με τα πρώτα συμπτώματα…δεν τα χορηγούμε μια εβδομάδα μετά» συμπλήρωσε ο κ. Μπαλαξής.

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό στο νοσοκομείο Σερρών, όπου γυναίκα γεννά φυσιολογικά μετά τη χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων, ενώ κι άλλες δύο έγκυες λαμβάνουν την ίδια θεραπεία.

Βρέφος και μητέρα είναι πλέον καλά στην υγεία τους, ενώ οι γιατροί τονίζουν πως θα κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια να πείσουν τη μητέρα να εμβολιαστεί ώστε να μην μπει ξανά σε κίνδυνο.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 02/01/2022