Πολιτική

Τα… έψαλλαν στην πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας

31.12.2021 | 20:28 Eνσωμάτωση

Τα Πρωτοχρονάτικα κάλαντα άκουσε η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του τόπου.

Γέμισε μελωδίες και ευχές το Προεδρικό Μέγαρο όταν το πρωί έψαλλαν τα κάλαντα στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αντάλλαξε ευχές για υγεία και ευτυχία για το νέο έτος ενώ στο μήνυμά της τόνισε πως το 2021 ήταν δύσκολη χρονιά για όλο τον κόσμο.

«Δεν πρέπει ωστόσο να ξεχνάμε ότι δεν είμαστε μόνοι, ούτε απροστάτευτοι. Ο μαζικός εμβολιασμός είναι η πιο αποτελεσματική άμυνα» τόνισε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο πρωθυπουργός με τη σύζυγό του άκουσαν τα κρητικά κάλαντα της Πρωτοχρονιάς στο Μέγαρο Μαξίμου από τα παιδιά του Συλλόγου Ασηγωνιωτών Αττικής «Παύλος Γύπαρης».

Εκτός από τα κάλαντα, τα παιδιά είπαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη μαντινάδες με ευχές να ξεπεράσουμε την πανδημία μέσα στο 2022.

«Χρόνια πολλά σας εύχομαι με υγεία και ευτυχία και γρήγορη απαλλαγή από την πανδημία» – «Προβλήματα έτυχαν πολλά μα όμως τα παλεύεις γιατί έχεις ικανότητες και συνεχώς δουλεύεις» ανέφεραν μερικές από αυτές.

Και η δική του ευχή για την πανδημία ήταν: «Και του χρόνου χωρίς μάσκες».

«Οι επόμενες βδομάδες θα φέρουν κυματισμούς. Έχουμε, ωστόσο, τις δυνάμεις να αφήσουμε πίσω την τρικυμία, οδηγώντας την πατρίδα μας σε ήρεμα νερά. Ώστε τον χειμώνα της αβεβαιότητας να διαδεχθεί η άνοιξη της ελπίδας» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε δομή φιλοξενίας ανηλίκων προσφύγων του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και μοίρασε δώρα και ευχές στα παιδιά.

«Αν λοιπόν εσείς λάβετε την ελληνική παιδεία, πάτε στο σχολείο, μάθετε τα ελληνικά, θα είσαστε και εσείς Έλληνες» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα παιδιά στο «Χαμόγελο του Παιδιού» είπαν τα κάλαντα στο Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος δήλωσε πως θα συνεχίσει το έργο της Φώφης Γεννηματά στηρίζοντας τις δράσεις του συλλόγου.

Τα κάλαντα έψαλλαν παιδιά και στον Δημήτρη Κουτσούμπα, με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ να δίνει συμβολικά δώρα στα παιδιά.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 31/12/2021