Κόσμος

Κορωνοϊός – Σαρώνει ΕΕ & ΗΠΑ – Νέα μέτρα

30.12.2021 | 06:54 Eνσωμάτωση

Τα περισσότερα ημερήσια κρούσματα από την αρχή της πανδημίας προκαλεί η μετάλλαξη Όμικρον στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στη Γαλλία οι Αρχές κατέγραψαν σχεδόν 180.000 νέα κρούσματα μέσα σε ένα 24ωρο. Αν και η γαλλική κυβέρνηση απέφυγε να επιβάλει lockdown, η εξάπλωση νέας μετάλλαξης αλλάζει τα σχέδια των Παριζιάνων για την Πρωτοχρονιά.

Η χρήση μάσκας ξαναγίνεται υποχρεωτική στους δρόμους του Παρισιού από την Παρασκευή, ώστε να αντιμετωπιστεί το «τσουνάμι» της παραλλαγής Όμικρον.

Μάσκα θα πρέπει να φορούν στο εξής όλα τα άτομα ηλικίας άνω των 11 ετών. Εξαιρούνται όσοι βρίσκονται μέσα σε αυτοκίνητα, οι δικυκλιστές και όσοι αθλούνται, διευκρίνισε η αστυνομία.

Ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας με σχεδόν 130.000 νέες μολύνσεις κατέγραψε και η Βρετανία.Αντί νέων μέτρων, ο Μπόρις Τζόνσον κάλεσε τους Βρετανούς να σπεύσουν και να κάνουν την τρίτη δόση.

Τους υψηλότερους αριθμούς ημερήσιων κρουσμάτων από την εμφάνιση του κορωνοϊού ανακοίνωσαν η Ιταλία με 78.000 και η Πορτογαλία με 17.000 μολύνσεις.

ΗΠΑ

Στις Ηνωμένες Πολιτείες καταγράφηκε το απόλυτο ρεκόρ της πανδημίας με σχεδόν 450.000 κρούσματα σε ένα 24ωρο. Η ραγδαία εξάπλωση της νέας μετάλλαξης προκαλεί σοβαρά προβλήματα στην οικονομία και την κοινωνία.

Οι ελλείψεις τεστ σε φαρμακεία και ηλεκτρονικό εμπόριο προκαλούν ουρές χιλιομέτρων μπροστά στα ομοσπονδιακά διαγνωστικά κέντρα.

Οι ειδικοί καλούν τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

Κίνα

Στιγμιότυπα από διαπόμπευση σε περιοχή στη Νότια Κίνα κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και προκαλούν ποικίλες αντιδράσεις.

Οι τέσσερις άνδρες εξαναγκάστηκαν να βαδίσουν σε δρόμους της πόλης Jingxi συνοδεία αστυνομικών, φορώντας στολές και φέροντας πλακάτ με τα ονόματά τους και τις φωτογραφίες τους. Μερικοί άνθρωποι διακρίνονται να παρακολουθούν το γεγονός.

Όπως αναφέρει το BBC και οι τέσσερις κατηγορούνται για λαθραία μεταφορά ανθρώπων στα σύνορα της Κίνας, τα οποία είναι ερμητικά κλειστά  λόγω του κορωνοϊού.

Η διαπόμπευση προκάλεσε μικτές αντιδράσεις στο διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένων των κρατικών μέσων ενημέρωσης.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 30/12/2021