Ελλάδα

Κάρολος Παπούλιας – Ύστατο χαίρε στον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας

29.12.2021 | 18:47 Eνσωμάτωση

Με θλίψη και οδύνη η Ελλάδα αποχαιρετά τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Το ύστατο χαίρε στον πολιτικό απηυθύναν πολιτικοί φίλοι και αντίπαλοι, και πλήθος κόσμου που βρέθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, στο Παγκράτι. Παρούσα η πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι πολιτικοί αρχηγοί.

Ο Κάρολος Παπούλιας γεννήθηκε στις 4 Ιουνίου του 1929 στο Μολυβδοσκέπαστο Ιωαννίνων ήταν γιος του υποστράτηγου Γρηγορίου Παπούλια συνεργαζόταν με την ελληνική εκπομπή της Deutsche Welle καταγγέλλοντας το καθεστώς των Συνταγματαρχών υπήρξε μέλος της Εθνικής Ομάδαw πετοσφαίρισης και πρωταθλητής Ελλάδος εφήβων στο άλμα επί κοντώ.

Το 1974 εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ, εκλεγόταν συνεχώς βουλευτής Ιωαννίνων για 26 χρόνια διετέλεσε Υπουργός με αυτό το βιντεο τον αποχαιρέτησε το ΠΑΣΟΚ.

Στις 12 Δεκεμβρίου 2004 προτάθηκε από τον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. το 2010 επανεξελέγη Ήταν νυμφευμένος με τη Μαρία Πάνου και είχε τρεις κόρες.

Η ταφή του Κάρολου Παπούλια θα τελεστεί σε στενό οικογενειακό κύκλο την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021, στον γενέθλιο τόπο του, το νησί των Ιωαννίνων.

Στο νεκροταφείο της περιοχής έχουν ξεκινήσει οι ετοιμασίες για την ταφή του όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες.

Αντί στεφάνων η οικογένεια του ζήτησε να κατατεθούν δωρεές στην Κιβωτό του Κόσμου και στην Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών Πόρτα Ανοιχτή.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 29/12/2021