Ελλάδα

«Σαφάρι» ελέγχων σε εστίαση & κέντρα διασκέδασης – «Ο Έλληνας αστυνομικός δεν έχει καμία διάθεση να βάζει πρόστιμα»

28.12.2021 | 07:55 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολική Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, σχετικά με τους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων, οι οποίοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, με την αστυνομία να έρχεται σχεδόν καθημερινά αντιμέτωπη με σχεδόν κωμικοτραγικές καταστάσεις.

«Οι διαταγές είναι σαφείς. Οι έλεγχοι επικεντρώνονται στα κέντρα διασκέδασης, στην εστίαση, στα εμπορικά κέντρα. Η αστυνομία θα συνεχίσει τους ελέγχους. Με τα νέα μέτρα για τη διασκέδαση ως τις 12, δεν ξέρω πώς μπορεί να σταθεί αυτό. Τα περισσότερα μαγαζιά θα κλείσουν, δε νομίζω ότι θα λειτουργήσουν μέχρι τις 12», σημείωσε ο κ. Καλλιακμάνης.

«Η αστυνομία έκλεισε κάποια μαγαζιά, και οι επιχειρηματίες τα άνοιξαν γιατί θεώρησαν ότι θα βγάλουν περισσότερα χρήματα από το πρόστιμο, που ξεκινάει από 5.000 ευρώ. Τη δεύτερη φορά το πρόστιμο διπλασιάζεται, και την 3η φορά που θα είναι κάποιος υπότροπος η αστυνομία ενημερώνει τους δήμους και κλείνουν τα μαγαζιά, τους παίρνουν την άδεια», εξήγησε ο ίδιος.

«Ο Έλληνας αστυνομικός δεν έχει καμία διάθεση να βάζει πρόστιμα. Υπάρχει κατανόηση και οι εντολές από την ηγεσία είναι να δείχνουν κατανόηση και ευγένεια οι αστυνομικοί κατά τους ελέγχους», τόνισε κλείνοντας ο κ. Καλλιακμάνης.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 28/12/2021