Ελλάδα

Εορταστικό «σαφάρι» ελέγχων – «Βροχή» τα πρόστιμα & τα λουκέτα

27.12.2021 | 06:20 Eνσωμάτωση

Νυχτερινό κέντρο στο οποίο είχε επιβληθεί λουκέτο για παραβίαση των μέτρων, λειτούργησε κανονικά την παραμονή των Χριστουγέννων.

Οι Αρχές επενέβησαν και του επέβαλλαν νέο πρόστιμο και ξανά λουκέτο. Όμως, το κέντρο άνοιξε και πάλι, και μάλιστα τη λειτουργία του διαφήμιζαν οι εργαζόμενοί του με αναρτήσεις στα social media.

Οι αστυνομικοί βρέθηκαν προ εκπλήξεως όταν έφτασαν και είδαν το κέντρο όχι μόνο να λειτουργεί, αλλά να είναι και κατάμεστο από κόσμο. Επέβαλαν στο μαγαζί τρίτο πρόστιμο 30.000 ευρώ, 25.000 για την επιχείρηση και 5.000 στον ιδιοκτήτη, και επιπλέον αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες.

Οι υπεύθυνοι, μάλιστα, του κέντρου έβγαλαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ανακοίνωση, λέγοντας ότι τα μέτρα κατά του Covid τηρούνται κανονικά, ενώ για εκείνους που φέρουν πλαστό πιστοποιητικό δεν μπορεί να ελεγχθεί από την επιχείρηση.

«Το μαγαζί ουδέποτε εδώ και τρεις μήνες λειτουργίας παραβίασε τους κανόνες προστασίας κατά του COVID παρότι ελέγχθηκε πάμπολες φορές από τις αρμόδιες αρχές. Στην παρούσα φάση διασύρεται η φήμη της επιχείρησης επειδή εξαπατήθηκε από τρεις πελάτες οι οποίοι έδωσαν κατά τον έλεγχο πλαστά πιστοποιητικά και πλαστές ταυτότητες. Με ποιον τρόπο μπορούν οι εργαζόμενοι μιας επιχείρησης διασκέδασης να εξακριβώσουν τη μη αυθεντικότητα των ταυτοτήτων από την στιγμή που δεν έχουν τα κατάλληλα τεχνικά μέσα;».

Μάλιστα, μετά τις 3 συνεχόμενες παραβάσεις της αναστολής λειτουργίας, η ΕΛ.ΑΣ έστειλε έγγραφο στον δήμο Αθηναίων που θα αποφασίσει αν θα αφαιρεθεί η άδεια από το μαγαζί.

Τους έκλεισαν παραμονή, άνοιξαν ανήμερα

Εικόνες από γνωστό κλαμπ στο Γκάζι, από το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων.

Οι ένστολοι αστυνομικοί που έφτασαν στο μαγαζί διαπίστωσαν ότι 2 πελάτες φέρουν πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού και τους επέβαλαν το τσουχτερό πρόστιμο των 3.000 ευρώ.

Παράλληλα, σφράγισαν το κλαμπ για 15 ημέρες και επέβαλαν πρόστιμο 10.000 ευρώ στο μαγαζί.

Όμως, παρά το λουκέτο, το μαγαζί άνοιξε κανονικά για τους πελάτες και χθες το βράδυ, ανήμερα των Χριστουγέννων.

Ο νόμος, όμως, δεν κάνει διακρίσεις, και οι αστυνομικοί που έφτασαν εκεί επέβαλαν 30.000 ευρώ πρόστιμο στο μαγαζί και επιπλέον αναστολή για 15 ημέρες.

Κατά τους χθεσινούς ελέγχους σε κέντρα διασκέδασης ακόμα ένα νυχτερινό μαγαζί σφραγίστηκε για 15 ημέρες και επιβλήθηκε στον υπεύθυνο πρόστιμο 5.000 ευρώ, καθώς βρέθηκαν 2 πελάτες με πλαστό πιστοποιητικό. Και οι 2 ήρθαν αντιμέτωποι με το πρόστιμο των 3000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της αστυνομίας, 10.000 αστυνομικοί θα επιδίδονται σε ένα αυστηρό «σαφάρι» ελέγχων καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τηρείται η εφαρμογή των νέων μέτρων κατά της διάδοσης του κορωνοϊού.

Τραγελαφικές ιστορίες

Αρκετοί ήταν οι πολίτες που έσπευσαν να ανέβουν στο… πατάρι των μαγαζιών που γινόταν ο έλεγχος, ώστε να γλυτώσουν το πρόστιμο, ενώ κάποιοι προσπάθησαν να κρυφτούν στις τουαλέτες ή ακόμα και κάτω από τραπέζια.

«Κάναμε 60.000 ελέγχους την ημέρα των Χριστουγέννων»

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε σχετικά ο ΓΓ των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος.

«Ήταν 60.000 οι έλεγχοι την ημέρα των Χριστουγέννων. Αντιμετωπίσαμε τραγελαφικές καταστάσεις. Για τα περιστατικά στο Γκάζι, η αστυνομία είναι υπεύθυνη να κάνει ελέγχους αλλά για την αναστολή καταστήματος είναι υπεύθυνος ο δήμος. Τα πρόστιμα που επιβάλλουμε εμείς είναι διοικητικά», εξήγησε ο κ. Μαυροειδάκος.

«Υπάρχει πρόβλημα με το αν είναι πλαστό το πιστοποιητικό, αλλά αντιμετωπίσαμε και πλαστές ταυτότητες στους ελέγχους. Το θέμα είναι ότι δεν καταλαβαίνει ο κόσμος ότι με την Όμικρον υπάρχει τεράστιο θέμα. Σήμερα που συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών νομίζω ότι θα έχουμε και καινούργια μέτρα», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Οι συνάδελφοί μου κάνουν τεράστια προσπάθεια. Δεν είναι εύκολο όταν υπάρχουν 1.000-1.500 άτομα σε ένα κατάστημα, την ώρα του ελέγχου να βγει αυτός ο κόσμος έξω, γιατί θα έχουμε επεισόδια», κατέληξε ο κ. Μαυροειδάκος.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 27/12/2021