Κόσμος

Χριστούγεννα – Εορταστικές εκδηλώσεις παρά την πανδημία με αυστηρά μέτρα

26.12.2021 | 20:38 Eνσωμάτωση

Παρά τα σκληρά μέτρα, η ημέρα των Χριστουγέννων γιορτάστηκε σε όλον τον κόσμο έστω και με δυσκολίες.

Η σκιά της μετάλλαξης Όμικρον απλώνεται βαριά πάνω από τον πλανήτη, όμως οι χριστιανοί γιόρτασαν την ημέρα των Χριστουγέννων έστω και κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Στο Στρασβούργο, παρέμεινε ανοιχτή η πιο παλιά χριστουγεννιάτικη αγορά της Ευρώπης που έχει τις ρίζες της πίσω στο 1570.

«Είναι τόσο ωραίο που υπάρχει μια χριστουγεννιάτικη αγορά και νιώθεις την ατμόσφαιρα. Αλλά φυσικά είμαστε προσεκτικοί με τη μάσκα, είμαστε εμβολιασμένοι και προσπαθούμε να μην συνωστιζόμαστε. Αλλά μου αρέσει να είμαι εδώ. Οπότε είναι πολύ ωραίο».

Οι επισκέπτες που θα βρεθούν στην αγορά υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν τα δύο εκατομμύρια.

Βρετανία

Ο Μπόρις Τζόνσον πέρασε την ημέρα των Χριστουγέννων οικογενειακά και επέλεξε να δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες με τη σύζυγο και το νεογέννητο.

Κίνα

Εικόνες που κόβουν την ανάσα έρχονται από την Κίνα.

Ένα γραφικό τοπίο με χιονισμένα βουνά και παγωμένους καταρράκτες στο Γεωλογικό Πάρκο Γιουντάι στην επαρχία Χενάν της κεντρικής Κίνας είναι πόλος έλξης εκατοντάδων τουριστών που απολαμβάνουν την εκπληκτική ομορφιά του τοπίου.

Η κορυφή Κορνέλ, η υψηλότερη κορυφή του βουνού Γιουντάι που βρίσκεται περίπου 1.300 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, είναι ένα από τα πιο γραφικά σημεία αφού το χιόνι πέφτει νωρίς κάθε χειμώνα.

Η θέα είναι μαγευτική και καθώς η θερμοκρασία πέφτει, καταρράκτες που εκτείνονται έως και δύο χιλιόμετρα έχουν παγώσει στα φαράγγια του βουνού, προσφέροντας ένα εντυπωσιακό σκηνικό.

Γερμανία

Για κάποιους άλλους δε λογίζονται Χριστούγεννα χωρίς μια βουτιά στα παγωμένα νερά της λίμνης Ορανκέσι της Γερμανίας.

Το μπάνιο αυτό είναι μία παράδοση που κρατάει χρόνια και δεν ήταν λίγοι αυτοί που αψήφησαν τις πολικές θερμοκρασίες και βούτηξαν ανάμεσα στους πάγους.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 26/12/2021