Ελλάδα

Πάτρα – Ανύπαρκτους ελέγχους & μέτρα προστασίας καταγγέλλουν συγγενείς των ηλικιωμένων για το γηροκομείο

26.12.2021 | 20:19 Eνσωμάτωση

Οργή και αποτροπιασμό προκαλούν όσα αποκαλύπτεται ότι επικρατούσαν στο γηροκομείο του τρόμου στην Πάτρα, όπου έχουν χάσει έως τώρα τη ζωή τους 11 τρόφιμοι.

Με τους μισούς ηλικιωμένους ανεμβολίαστους σε ιδιωτικό οίκο ευγηρίας στην Πάτρα και με υπαλλήλους να είναι επίσης ανεμβολίαστοι όπως καταγγέλλεται από την κόρη 85χρονου ο οποίος «κατέληξε» πρόσφατα, η λίστα των νεκρών από κορωνοϊό στο γηροκομείο έφθασε στους 11.

Η ίδια είχε ζητήσει να ενημερωθεί ο πατέρας της από γιατρό της δομής για να πειστεί να εμβολιαστεί, κι όχι μόνο δεν έγινε αυτό ποτέ αλλά αντιθέτως άκουγε από υπάλληλο αρνητή θεωρίες συνωμοσίας.

«Μου έλεγε ‘τι πράγματα είναι αυτά που ακούγονται για τα εμβόλια; Μην τα πιστεύετε όλα, εγώ είμαι κατά των εμβολίων, ούτε τα παιδιά μου θα εμβολιάσω ούτε τη γυναίκα μου θα αφήσω’. Αλλά του λέω εντάξει… αλλά δουλεύεις εδώ. Μου έλεγε ο πατέρας μου ‘παιδί μου είναι όντως έτσι τα πράγματα όπως τα λένε; Εδώ δεν είναι τόσο σοβαρά τα πράγματα’. Του λέω σε παρακαλώ πολύ σταμάτα να μιλάς με αυτούς τους ανθρώπους, σου κάνουν κακό, τα πράγματα είναι επικίνδυνα και πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε για να εμβολιαστείς».

Το κακό δεν άργησε να γίνει όταν το γηροκομείο άνοιξε τις πύλες του σε επισκέπτες χωρίς καν τον απαραίτητο έλεγχο των πιστοποιητικών τους, όπως καταγγέλλει η κόρη του 85χρονου.

«Η διασπορά πιθανόν έγινε ή από κάποιον από το υπαλληλικό προσωπικό ή από τους επισκέπτες λόγω των ελλιπών, μην πω ανύπαρκτων, μέτρων προστασίας και ελέγχου».

Όταν ο πατέρας της νόσησε από κορωνοϊό ξεκίνησε ο εφιάλτης, με την ίδια να προσπαθεί αλλά να μην μπορεί να βρει κάποιον γιατρό για να μάθει τι γίνεται μέσα στο ίδρυμα.

Ένα καθησυχαστικό μήνυμα στο κινητό της και μετά σιωπή, μέχρι την ημέρα που μπήκε στο νοσοκομείο του Ρίου όπου και κατέληξε ο 85χρονος μετά από δυο εβδομάδες.

«Από 28 Νοεμβρίου μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου που ο πατέρας μου μπήκε στο νοσοκομείο του Ρίου δεν μπορούσα να βρω μια φορά τη γιατρό».

Η κόρη του 85χρονου δεν προτίθεται, όπως αναφέρει στο MEGA, να κινηθεί νομικά κατά του ιδρύματος, όπως θα πράξουν οι συγγενείς των άλλων 10 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στο γηροκομείο.

Προχώρησε στις καταγγελίες για τον οίκο ευγηρίας ζητώντας να βελτιωθούν οι συνθήκες σε αυτές τις δομές μέσα στην πανδημία και για να αυξηθούν οι έλεγχοι για τον τρόπο λειτουργίας τους.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 26/12/2021