Ελλάδα

Βόλτα με μάσκες & αυστηρούς ελέγχους – Επί ποδός η ΕΛΑΣ για την εφαρμογή των μέτρων

26.12.2021 | 13:04 Eνσωμάτωση

Δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων σήμερα και οι Αθηναίοι εκμεταλλευόμενοι και τον καλό καιρό, κάνουν από το πρωί τη βόλτα τους στο κέντρο της πόλης. Την ίδια ώρα, αυστηροί είναι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με κλιμάκια της αστυνομία να βρίσκονται από νωρίς στους δρόμους.

Η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη, ενώ οι πολίτες εμφανίζονται στην πλειονότητά τους εναρμονισμένοι με τα νέα μέτρα, φορώντας τις μάσκες τους και τηρώντας τις αποστάσεις.

Την ίδια ώρα εντατικοί είναι και οι έλεγχοι από την αστυνομία, με τα πρώτα πρόστιμα να έχουν ήδη πέσει.

Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι πολίτες ανεξαιρέτως εμβολιαστικής κατάστασης υποχρεούνται να φορούν μάσκα σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων γυμναστηρίων, εστιατορίων και μπαρ, στα οποία θα επιτρέπεται να την αφαιρέσουν μόνο κατά την κατανάλωση τροφής ή ποτού.

Επίσης, υποχρεωτική είναι η χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας υψηλής προστασίας (ΚΝ95) στα σούπερ μάρκετ και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ).

«Λουκέτο» σε νυχτερινά μαγαζιά για μη τήρηση των μέτρων

Στην «τσιμπίδα» των ελέγχων της Αστυνομίας έπεσαν τέσσερα πολύ γνωστά νυχτερινά καταστήματα στην Αττική.

Οι έλεγχοι της Αστυνομίας σε μαγαζιά και κλαμπ, ελέω και των νέων μέτρων για τον κορωνοϊό ήταν ιδιαίτερα αυστηροί και εκτεταμένοι.

Στην Αττική έγιναν 18 έλεγχοι σε καταστήματα και βεβαιώθηκαν παραβάσεις σε 14 από αυτά, ενώ μπήκε «λουκέτο» και σε 2 επιχειρήσεις.

Επίσης, κόπηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ σε γνωστό κλαμπ που επέτρεψε σε δύο πελάτες να μπουν στο μαγαζί με πλαστά πιστοποιητικά μαζί με πρόστιμο 3.000 ευρώ και στους δύο.

Σε άλλο γνωστό κλαμπ της πρωτεύουσας, έπεσε πρόστιμο 25.000 ευρώ καθώς παραβίασε το λουκέτο που του είχε επιβληθεί και ανεστάλη εκ νέου η λειτουργία του.

Τέλος, στον Πειραιά βεβαιώθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ σε νυχτερινό κέντρο καθώς μπήκαν μέσα δύο άτομα χωρίς πιστοποιητικά.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 26/12/2021