Ελλάδα

Πάρος – Τρίτο ναυάγιο μέσα σε λίγες μέρες – Ο ρόλος της Τουρκίας & οι φόβοι των Αρχών

25.12.2021 | 20:15 Eνσωμάτωση

Τρία ναυάγια με τουλάχιστον 30 νεκρούς πρόσφυγες, ανάμεσά τους και παιδιά, σε μόλις τρεις ημέρες στα παγωμένα νερά του Αιγαίου.

Οι στιγμές αγωνίας που έχουν ζήσει στα νερά ανοιχτά της Πάρου έχουν τελειώσει και οι περισσότεροι πρόσφυγες στο καΐκι που τους έχει περισυνελλέξει βρίσκονται σε κατάσταση σοκ.

Στο λιμάνι της Πάρου τα ασθενοφόρα ετοιμάζονται να παραλάβουν τους ταλαιπωρημένους ναυαγούς και να τους οδηγήσουν στο Κέντρο Υγείας του νησιού για τις πρώτες βοήθειες.

16 πρόσφυγες περισυνελλέγησαν νεκροί, ενώ υπάρχει άγνωστος αριθμός αγνοουμένων.

Πολύνεκρο ναυαγό & στα Αντικύθηρα

Αγωνιώδεις προσπάθειες των πληρωμάτων του λιμενικού να σώσουν δεκάδες πρόσφυγες που έχουν γαντζωθεί στα βράχια στο Πρασονήσι μετά το ναυάγιο.

Μάχη με τον χρόνο ώστε άντρες γυναίκες και παιδιά που έχουν πέσει στο νερό να μην παγώσουν, 11 πρόσφυγες δεν τα κατάφεραν.
Εγκληματικέ δράση κυκλωμάτων

Τρία ναυάγια μέσα σε τρεις ημέρες με τουλάχιστον 30 νεκρούς πρόσφυγες, ανάμεσά τους και παιδιά. Τρεις πολύνεκρες τραγωδίες στα παγωμένα νερά του Αιγαίου, προκαλούν προβληματισμό στις αρμόδιες Αρχές στο κατά πόσο βρίσκονται μπροστά σε ένα ακόμα οργανωμένο σχέδιο από την πλευρά της Τουρκίας ή διακινητών που εδρεύουν στην γειτονική χώρα.

Ο πρώτος συναγερμός σήμανε την Τρίτη το βράδυ νοτίως της Φολεγάνδρου με τον μηχανισμό του λιμενικού να κινητοποιείται άμεσα.
24 ώρες αργότερα και συγκεκριμένα την Πέμπτη, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού κινητοποιείται και πάλι για σήμα που έχει να κάνει με ναυάγιο στο Πρασονήσι βορείως των Αντικυθήρων.

Δεν περνούν 12 ώρες και νέο σήμα αυτή την φορά βορείως της Πάρου κινητοποιεί το Λιμενικό.

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να σώζει ζωές, που άλλοι θέτουν σε κίνδυνο στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Συνολικά το 2021, έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 1.450 επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και έχουν διασωθεί περισσότεροι από 29.000 άνθρωποι», δήλωσε ο Γιάννης Πλακιωτάκης, υπουργός Ναυτιλίας.

Στις αρμόδιες Αρχές γεννώνται ερωτήματα για την στάση του τουρκικού κράτους και κατά πόσο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την ώρα που η χώρα του βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση, επιχειρεί να πιέσει την Ευρώπη και να πλήξει την Ελλάδα.

Δεν είναι τυχαία ίσως η αναφορά του στο προσφυγικό στο μήνυμά του την ημέρα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 25/12/2021