Ελλάδα

Κορωνοϊός – «Αμαρτωλό» ρεβεγιόν σε νυχτερινό κέντρο που παραβίασε την αναστολή λειτουργίας

25.12.2021 | 19:58 Eνσωμάτωση

Γλέντι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Εκατοντάδες θαμώνες ξεφαντώνουν στο χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν, σε γνωστό νυχτερινό κέντρο στην Ιερά Οδό. Ένα κέντρο που θα έπρεπε όμως να είναι κλειστό.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στο συγκεκριμένο κέντρο είχε επιβληθεί δεκαπενθήμερη αναστολή λειτουργίας τις προηγούμενες ημέρες, όμως οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν να την παραβιάσουν.

Αστυνομικοί που «όργωσαν» κατά τη διάρκεια της νύχτας όλη την Αττική αντιλήφθηκαν ότι το κέντρο λειτουργεί παράτυπα και συνελήφθη ο προσωρινά υπεύθυνος στον οποίο επιβλήθηκε και πρόστιμο ύψους 25.000 ευρώ, ενώ στο κέντρο μπήκε λουκέτο για 15 επιπλέον ημέρες.

Το MEGA επικοινώνησε με το περιβάλλον της γνωστής τραγουδίστριας Λένας Ζευγαρά, η οποία εκείνη την ώρα βρισκόταν στην πίστα εκτελώντας το πρόγραμμά της.

Δηλώνουν άγνοια και για την επιβολή των προστίμων αλλά και για το γεγονός ότι το νυχτερινό κέντρο παραβίασε αναστολή λειτουργίας που είχε επιβληθεί, προκειμένου να ανοίξει για το Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν.

Πάρτι με πλαστά πιστοποιητικά

Στην ίδια περιοχή, εντοπίστηκαν σε μεγάλο κλαμπ με χιλιάδες θαμώνες, δύο άτομα οι οποίοι κατάφεραν να μπουν επιδεικνύοντας πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Το ζευγάρι ξεφάντωνε ανάμεσα σε άλλους ανυποψίαστους πελάτες, χωρίς αποστάσεις και χωρίς καμία προφύλαξη.

Οι αστυνομικοί τους εντόπισαν και τους συνέλαβαν, ενώ τους επέβαλαν και από 3.000 ευρώ πρόστιμο.

Ταυτόχρονα, συνέλαβαν τον υπεύθυνο του καταστήματος και του καταλόγισαν πρόστιμο 10.000 ευρώ ενώ το κέντρο τέθηκε σε καθεστώς 15νθημερης αναστολής λειτουργίας για είσοδο πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, στο συγκεκριμένο κατάστημα δεν πραγματοποιούνταν έλεγχο για πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης.

Εορταστικό «σαφάρι» της ΕΛ.ΑΣ

Κι ενώ στα νυχτερινά κέντρα οι πελάτες έκαναν ρεβεγιόν, έξω από αυτά οι αστυνομικοί είχαν επιδοθεί σε ένα πραγματικό σαφάρι.

Οι άνδρες της αστυνομίας προχώρησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε εντατικούς ελέγχους. Συνολικά, βεβαιώθηκαν 146 παραβάσεις, συνελήφθησαν 7 άτομα και ανεστάλη η λειτουργία 13 επιχειρήσεων.

Ανάλογοι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της αστυνομίας, οι αστυνομικοί θα βρίσκονται στους δρόμους σε όλη τη διάρκεια των εορτών, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τηρείται η εφαρμογή των νέων μέτρων κατά της διάδοσης του κορωνοϊού.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 25/12/2021