Ελλάδα

Κορωνοϊός – Παγκόσμια ανησυχία για τη μετάλλαξη Όμικρον – Προβλέψεις για 3.500 κρούσματα τα Φώτα

22.12.2021 | 12:51 Eνσωμάτωση

Παγκόσμια ανησυχία φέρνει η νέα παραλλαγή Όμικρον, καθώς με γοργούς ρυθμούς πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα σε ολόκληρο τον κόσμο.

«3.500 μολύνσεις της Όμικρον τα Φώτα»

Εφιαλτικές είναι οι προβλέψεις του καθηγητή Τζανάκη για μία ενδεχόμενη αύξηση των μολύνσεων της Όμικρον κατά την περίοδο των γιορτών στην Ελλάδα, φέρνοντας ως παράδειγμα τη Δανία, η οποία από 5.500 κρούσματα στις αρχές Δεκεμβρίου μέσα σε 20 ημέρες ξεπέρασε τις 13.000.

Καθώς παραμονεύει ο κίνδυνος για ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού, οι επιστήμονες ζητούν να μπουν αυστηρότερα όρια σε ό,τι αφορά στην πληρότητα των κλειστών χώρων.

Το φράγμα των 20.000 νεκρών από κορωνοϊό έσπασε χθες η χώρα. Οι νέοι θάνατοι που ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ είναι 77, ενώ ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 661.

Ο Αλέξη Τσίπρας επανέφερε το αίτημα για εκλογές, κάνοντας οξύτατη επίθεση προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ, όπως αποκάλυψε, και τα δυο του παιδιά είναι εμβολιασμένα.

Ανάλογα με την πορεία της πανδημίας, η κυβέρνηση αμέσως μετά τις γιορτές δηλώνει έτοιμη να θέσει σε εφαρμογή το νέο σχέδιο άμυνας της χώρας απέναντι στην πανδημία.

Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει διεύρυνση της τηλεργασίας και περιορισμό στο ωράριο των καταστημάτων εστίασης και των κέντρων διασκέδασης, ενώ μέχρι ώρας αποκλείεται η παράταση των σχολικών διακοπών.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 22/12/2021