Ελλάδα

Κορωνοϊός – Από πολέμιος… υπέρμαχος των εμβολίων – Τι λέει πνευματικός που κατηγορείται για θάνατο ασθενούς

21.12.2021 | 17:21 Eνσωμάτωση

Μετά την οργισμένη καταγγελία του Γιώργου Διαμαντίδη, για πρώτη φορά αποκλειστικά στο LIVE NEWS, ο πνευματικός της 60χρονης Ανατολής δίνει τη δική του εκδοχή, τονίζοντας πως ουδέποτε υπήρξε αντιεμβολιαστής.

«Ο πνευματικός, που τον είχε πολλά χρόνια, της έλεγε ‘τέκνο μου μην το κάνεις. Δεν χρειάζεται. Πιστεύεις στον Θεό. Αν πάθεις κάτι, θα έρθει ο Άγιος Λουκάς και θα σε σώσει’», είχε καταγγείλει ο γιος της 60χρονης.

«Εγώ δεν ήμουν ποτέ αντιεμβολιαστής. Ήταν όμως δική της απόφαση γιατί εμείς δεν μπορούμε να πούμε σε κάποιον με το στανιό να το κάνει», απαντά από τη μεριά του ο πατήρ Αθανάσιος.

Παραδέχεται ωστόσο πως και ο ίδιος παρέμενε ανεμβολίαστος όλους αυτούς τους μήνες καθώς είχε τις επιφυλάξεις του.

«Αυτό ήταν στην αρχή… πριν βγει η απόφαση της Ιεράς Συνόδου που δεν ξέραμε. Τότε όλοι είχαμε τους ενδοιασμούς.

Τότε, που όπως ο ίδιος λέει είχε ενδοιασμούς, στήριζε τις ελπίδες του στον Άγιο Λουκά για την ίαση της γυναίκας. Τα μηνύματα που αντάλλασσε μαζί της μέσα στο νοσοκομείο, συγκλονίζουν:

«-Πάτερ είμαι δύσκολα. Μόνο η προσευχή θα με σώσει.
-Οκ θα έρθουν να σε λαδώσουν με το λάδι του Αγίου Λουκά.
-Ήρθε το λαδάκι. Περιμένω το θαύμα.

Όσο ήταν στο νοσοκομείο με παρακάλεσε να προσεύχομαι γι’ αυτήν. Της έστειλα λαδάκι από τον Άγιο Λουκά».

-Κουράστηκα που είμαι μπρούμυτα συνέχεια αλλά μου λένε με βοηθάει η στάση.
-Θα πω στον Άγιο Λουκά να έρθει να τακτοποιήσει τα πράγματα.

«Μπήκε στο νοσοκομείο η μητέρα μου. ‘Θα με σώσει ο πνευματικός’. ‘Ποιος πνευματικός ρε μάνα; Οι γιατροί πολεμάνε’», λέει ο γιος της.

Όπως καταγγέλλει ο γιος της, η 60χρονη Ανατολή δεν ήταν η μοναδική που αντάλλαζε μηνύματα και απόψεις με τον εν λόγω πνευματικό.

«Είχε πολλά πνευματικά παιδιά και τα ίδια έλεγε σε όλες τις παρέες. Αγιασμό θα πίνουμε όλη μέρα. Θα πηγαίνουμε και στην εκκλησία κάθε Κυριακή και δε θα κολλήσουμε».

«Εγώ ποτέ δεν της είπα να μην το κάνει. Αυτή μου έλεγε για τον Αντίχριστο και ότι εμπεριέχουν τσιπάκια και της είπα ότι δεν ισχύει αυτό».

«Εγώ δεν έκανα το εμβόλιο επειδή είχα φλεβική ανεπάρκεια και διαβητική νευροπάθεια. Η Ανατολή ποτέ δε με ρώτησε για το εμβόλιο, να το κάνει ή να μην το κάνει. Είχαμε τις αμφιβολίες μας αλλά μετά ήρθε η εγκύκλιος από τη ΔΙΣ. Δεν είπα ποτέ σε κανέναν να μην κάνει το εμβόλιο. Εγώ όταν με ρωτάνε, τους λέω θα ρωτήσετε τον γιατρό σας», συμπληρώνει.

Νόσησε & άλλαξε γνώμη για το εμβόλιο

Οι όποιοι ενδοιασμοί πάντως του πατέρα Αθανάσιου γύρω από το εμβόλιο εξαφανίστηκαν όταν βίωσε ο ίδιος το σκληρό πρόσωπο του κορωνοϊού. Νόσησε, νοσηλεύτηκε και πλέον δηλώνει πως θέλει να εμβολιαστεί.

«Τη δεύτερη δόση θα κάνω αφού νόσησα. Βέβαια. Είναι δυνατόν; Νόσησα και δε θα το κάνω; Και μόνο από φόβο το κάνεις. Όταν νόσησα εκεί είπα ότι παρότι θα είχα παρενέργειες από την ανεπάρκεια θα ήταν προτιμότερο να είχα κάνει το εμβόλιο».

Για την 60χρονη Ανατολή και τη μητέρα της όμως δεν υπήρχε δεύτερη ευκαιρία.

«Αυτοί θα συνεχίσουν τις ζωές τους. Αυτοί θα πάνε πίσω στις οικογένειες τους. Εμείς μείναμε χωρίς οικογένεια».

Με αυτό τον πόνο ζουν πλέον χιλιάδες οικογένειες ανεμβολίαστων στη χώρα, που κατέληξαν από κορωνοϊό.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 21/12/2021