Ελλάδα

Φόβοι και ανησυχία για την διασπορά από τη μετάλλαξη «Όμικρον»

21.12.2021 | 18:46 Eνσωμάτωση

O πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μίλησε στο LIVE NEWS για την ταχεία εξάπλωση της μετάλλαξης «Όμικρον» στη χώρα μας.

Ο πρόεδρος του του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μίλησε για την νέα μετάλλαξη «όμικρον», η οποία εξαπλώνεται ραγδαία και είναι πολύ πιο μεταδοτική από τη «Δέλτα».

«Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να σταματήσουμε τη διασπορά της όμικρον, και μάλιστα γρήγορα. Όπου έχει εμφανιστεί, έχει κυριαρχήσει μέσα σε λίγες εβδομάδες και θα πρέπει να την περιορίσουμε. Παράλληλα, θα πρέπει, μέχρι να έρθει αυτή η στιγμή, δηλαδή τις επόμενες 1-2 εβδομάδες, να το εκμεταλλευτούμε έτσι ώστε να εμβολιαστούμε όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι. Αυτό αφορά κυρίως τους ανθρώπους άνω των 50 ετών. Η μετάλλαξη όμικρον δημιουργεί επαναλοιμώξεις δυστυχώς», δήλωσε αρχικά ο κ. Εξαδάκτυλος.

Για το ενδεχόμενο νέων μέτρων

Όσο αφορά στο ενδεχόμενο νέου lockdown, ο κ. Εξαδάκτυλος ανέφερε:

«Δεν έχει γίνει κάποια συζήτηση επί του πρακτέου, ωστόσο είναι δεδομένο ότι θα χρειαστούν νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς κατά κύριο λόγο. Η διασπορά περιορίζεται με διάφορους τρόπους, αρχής γενομένης από τον περιορισμό στις περιοχές υπερμετάδοσης, και στις δραστηριότητες που προκαλούν υπερμετάδοση, και επίσης πρέπει να σταθεροποιηθούν τα κρούσματα».

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 21/12/2021