Κόσμος

Σε ελεύθερη πτώση η τουρκική λίρα – Στα ύψη η ακρίβεια

17.12.2021 | 20:29 Eνσωμάτωση

Ακόμα πιο βαθιά στην κρίση βουλιάζει η Τουρκία καθώς το εθνικό νόμισμα βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση.

Τίποτα δεν φαίνεται ικανό να σταματήσει την ακρίβεια, οι ουρές για φτηνό ψωμί μεγαλώνουν και η οργή φουντώνει.

Το μεσημέρι η βουτιά της λίρας ήταν 8%. Η ισοτιμία άγγιξε τις 17 λίρες το δολάριο και ξεπέρασε τις 19 στο ευρώ. Η ακρίβεια και ο πληθωρισμός ροκανίζουν ήδη την αύξηση του 50% στον βασικό μισθό, που εξήγγειλε χθες ο πρόεδρος Ερντογάν. Λίγο αργότερα, στην Κωνσταντινούπολη, διαδηλωτές αποδοκίμασαν την κυβέρνηση.

«Βασικά προϊόντα όπως το ηλιέλαιο, το τυρί και οι ελιές έχουν γίνει πολυτέλεια για εκείνους που ζουν με το βασικό μισθό» ανέφεραν.

Μέσα στη βουλή τα αίματα άναψαν και έγινε συμπλοκή αυτη τη φορά μεταξύ γυναικών με τους άνδρες βουλευτές να προσπαθούν να τις χωρίσουν.

Μια βουλευτής του Ερντογάν αποδοκίμασε σε έντονο ύφος τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, άλλες απάντησαν στο ίδιο ύφος για τον Ερντογάν και παρ ολίγο να γίνει γενική σύρραξη.

Την ίδια ώρα το προεδρικό μέγαρο έδινε στη δημοσιότητα στιγμιότυπα από τη βιντεοκλήση του Ερντογάν με τον επιχειρηματία Έλον Μασκ, ο οποίος φέρεται να ενδιαφέρεται για μεγάλες μπίζνες στην Τουρκία. Η Space X, του Μασκ έχει ήδη θέσει σε τροχιά τουρκικό δορυφόρο.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 17/12/2021