Ελλάδα

Θλίψη για το θάνατο του Γιώργου Τράγκα – «Ένα μήνα προσπαθούσα να τον πείσω να κάνει το εμβόλιο», λέει ο γιατρός του

15.12.2021 | 06:55 Eνσωμάτωση

Θλίψη στο δημοσιογραφικό κόσμο σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Γιώργου Τράγκα. Ο 72χρονος δημοσιογράφος νοσηλευόταν με κορωνοϊό από τις 4 Δεκεμβρίου στο νοσοκομείο Σωτηρία.

Η κατάσταση του Γιώργου Τράγκα επιδεινώθηκε ραγδαία, και παρά τις προσπάθειες τους οι θεράποντες ιατροί δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή.

Ο Γιώργος Τράγκας είχε επιβαρυμένη υγεία μετά από έμφραγμα, αντιμετώπιζε πρόβλημα με το διαβήτη, και δεν είχε εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού. Η διάγνωση για τον κορωνοϊό έγινε στις 30 Νοεμβρίου. Ο ίδιος είχε κάνει γνωστό πως νόσησε με ανάρτησή του.

Μόλις 4 ημέρες μετά βρέθηκε στην μοναξιά της ΜΕΘ όπου και πέθανε χθες τα ξημερώματα με βαριά αναπνευστική ανεπάρκεια μετά από 10 ημέρες νοσηλείας.

«Ένα μήνα προσπαθούσα να τον πείσω να κάνει το εμβόλιο»

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε ο διαβητολόγος – γιατρός του Γιώργου Τράγκα, Χρήστος Ζούπας.

«Ο Γιώργος όσο εντυπωσιακός ήταν, τόσο στο θέμα της υγείας ήταν ένα φοβισμένο παιδί. Ήταν μεταξύ του “ναι” και του “όχι” για το εμβόλιο. Ένα μήνα προσπαθούσα να τον πείσω και να τον βάλω στο κλίμα της προστασίας. Έλεγε ότι είναι απορυθμισμένος και αν έκανε το εμβόλιο μπορεί να χειροτέρευε το ζάχαρο. Αλλά αν περάσεις κορωνοϊό, η φλεγμονή επηρεάζει το ζάχαρο, ισχύει δηλαδή το ακριβώς αντίθετο από αυτό που έλεγε ο Γιώργος Τράγκας. Νόμιζε ότι θα περνούσε τον κορωνοϊό πολύ εύκολα. Δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει τον κίνδυνο», τόνισε ο κ. Ζούπας.

«Δεν πίστευε κανείς το πόσο γρήγορα εξελίχθηκε η κατάστασή του. Και αυτό οφείλεται στο σακχαρώδη διαβήτη σαν υποκείμενο νόσημα. Ο διαβήτης στην εποχή μας είναι τρόπος ζωής, και όχι αρρώστια. Είναι ένα χρόνιο πρόβλημα, που πρέπει να μάθεις να ζεις μαζί του, και κάποιος μπορεί να κουραστεί, να το ξεχάσει», πρόσθεσε ο ίδιος.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 15/12/2021