Καιρός

Άστατος καιρός με τοπικές καταιγίδες – Η πρόβλεψη του Γιάννη Καλλιάνου

14.12.2021 | 21:25 Eνσωμάτωση

Βροχές και τοπικές καταιγίδες θα επικρατήσουν στο σύνολο της χώρας, ενώ στη δυτική Ελλάδα αναμένονται μεγαλύτερα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Στις περιοχές των Επτανήσων και της δυτικής ηπειρωτικής χώρας θα επικρατήσουν πολύ μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Επίσης στα βόρεια ηπειρωτικά τμήματα θα επικρατήσουν λίγες τοπικές νεφώσεις αλλά και εκεί θα εναλλάσσονται με μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας.

Στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα αλλά και στην Πελοπόννησο θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις, ενώ στη Θεσσαλία από νωρίς το πρωί θα ψιχαλίζει και θα βρέχει τοπικά, ασθενώς κατά βάση με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στο Πήλιο, πάνω από τα 900 μέτρα. Στην Εύβοια και στην υπόλοιπη Στερεά, Αττική – Βοιωτία – ανατολική Φθιώτιδα, ο καιρός θα είναι άστατος κατά διαστήματα με τοπικές βροχές ασθενούς έως και μέτριας έντασης και χιονοπτώσεις πάνω από τα 900 μέτρα.

Στις περιοχές του Αιγαίου ο καιρός θα είναι επίσης άστατος, ενώ όσο περνά η ώρα τα φαινόμενα θα περιορίζονται στα νότια νησιωτικά τμήματα της χώρας.

Θερμοκρασιακά, στους 10 με 11 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια, στους 15 με 16 βαθμούς στα δυτικά, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Άνεμοι βορειοανατολικοί στο Ιόνιο, ενώ βοριάδες ενισχυμένοι στο Αιγαίο έως και 8 μποφόρ.

Στην Αττική, τοπικές βροχές και τοπικές χιονοπτώσεις στις ορεινότερες περιοχές με την θερμοκρασία από 7 έως και 12 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη, αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις, ενώ το βράδυ υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχοπτώσεων με τη θερμοκρασία από 1 έως και 8 βαθμούς Κελσίου.

Videos & Απoσπάσματα από Δελτίο Καιρού - 14/12/2021